ΤΟ BLOG
29/12/2017 12:18 EET | Updated 01/01/2018 11:56 EET

Πρωτοχρονιά στο δρόμο...

Eurokinissi

Απομένουν λίγες μόνο μέρες για να γιορτάσουμε για άλλη μία φορά τον ερχομό του νέου έτους. Αυτές τις μέρες που τα πανεπιστήμια και τα σχολεία είναι κλειστά οι κεντρικοί δρόμοι και τα εμπορικά καταστήματα γεμίζουν από νέους οι οποίοι επιθυμούν να περάσουν χρόνο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα,να περπατήσουν στους στολισμένους εμπορικούς δρόμους, να αγοράσουν δώρα για την πρωτοχρονιά και να νιώσουν αυτό που λέμε «την μαγεία των Χριστουγέννων»… Ειδικότερα αυτές τις μέρες οι καταναλωτές συρρέουν μαζικά στα εμπορικά κέντρα ,στα πολυκαταστήματα και στα σούπερ μάρκετ για να κάνουν τις τελευταίες αγορές για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Ωστόσο, σήμερα εν έτει του 2017 το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι δεν θα έρθει ποτέ για κάποιους συμπολίτες μας. Με σκεπή τον ουρανό, συντροφιά τα αδέσποτα του δήμου και υπό το τσουχτερό κρύο γιορτάζουν το νέο έτος. Δεν πρόκειται για σενάριο βγαλμένο από ταινία αλλά δυστυχώς, για μία σκληρή εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας. Η πλήρης αντίθεση των γιορτινών ημερών. Κάποιοι μέσα στη ζεστασία του στολισμένου σπιτιού τους παρέα με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και γύρω τους πλούσια εδέσματα και άλλοι σε κάποιο παγκάκι η σε κάποια στοά της Αθήνας.

 

Eurokinissi

 

Ας αναλογιστεί κανείς ότι την ίδια ώρα που ο δήμος Αθηναίων ξοδεύει χιλιάδες ευρώ για το στολισμό της πρωτέυουσας με σκοπό τη δημιουργία μιάς εντυπωσιακής χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας, την ίδια ώρα βρίσκονται στη καρδία της Αθήνας εκατοντάδες άστεγοι στο κρύο, αβοήθητοι,βιώνοντας τη σκληρή πραγματικότητα.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ στην Αθήνα υπάρχουν 9.000 άστεγοι από τους 20.000 που υπάρχουν συνολικά στην Ελλάδα. Αυτοί οι συμπολίτες μας δεν επέλεξαν να γίνουν επαίτες, θύματα της οικονομικής κρίσης και τη πολιτικής αδιαφορίας, παλεύουν καθημερινά για την επιβίωση τους.

Κάθε χρόνο οι φωτογραφίες των αστέγων εν μέσω στολισμών,έρχονται στα μάτια μας σα γροθιά στο στομάχι.Το ίδιο αίσθημα νιώθει κάθε άνθρωπος με τις εικόνες που θα δεί με μία βόλτα στο κέντρο της πόλης.

 

Eurokinissi

 

Μόνη τους παρηγοριά η αλληλεγγύη και η στοργικότητα κάποιων συμπολιτών μας,οι οποίοι θα μιλήσουν μαζί τους,θα τους προσφέρουν μια κουβέρτα ,ένα πιάτο φαϊ η έστω μία ευχή για το νέο έτος.

 

Eurokinissi

 

Η εικόνα αυτή των κοινωνικών αντιθέσων αποτυπώνει πλήρως την Ελλάδα του 201. Ας ελπίσουμε  το 2018 να είναι μια χρονιά ελπίδας και αισιοδοξίας για όλους.Παρόλα αυτά ,αυτές τις μέρες να μην μείνουμε μόνο στις ευχές αλλά όλοι να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους άστεγους συμπολίτες μας και στους ανθρώπους που την έχουν πραγματικά ανάγκη.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ

 

Eurokinissi