ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19/06/2018 18:58 EEST

Ψαριανός: Είμαι ήδη εκτός ΚΙΝΑΛ. Αν το Ποτάμι θέλει να πάει προς τον ΣΥΡΙΖΑ, εμένα αυτό δεν με περιλαμβάνει

Eurokinissi

«Εγώ είμαι ήδη εκτός Κινήματος Αλλαγής» είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑο Γρηγόρης Ψαριανός, χαρακτηρίζοντας λάθος την επιλογή σύμπλευσης του Ποταμιού στο Κίνημα Αλλαγής και εκφράζοντας τη διαφωνία του με όσους πηγαίνουν το Ποτάμι προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται πως ο κ. Ψαριανός προέβη σε δύο tweets όπου έλεγε πως «μικρός ήμουνα προοδευτικός φιλελεύθερος, μετά πέρασα μια Αριστερή Παρένθεση μισού αιώνα. Την κλείνω τώρα», ενώ κάλεσε όσους τον έχουν σε αριστερές λίστες και καταλόγους να τον σβήσουν, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με τη φράση «ο σοσιαλισμός λειτουργεί μόνο σε δύο μέρη: Στον παράδεισο, όπου δεν τον χρειάζονται, και την κόλαση, όπου τον έχουν ήδη».

Όπως είπε ο κ. Ψαριανός, ενώ κάποιες πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας έχουν κατεύθυνση την Ευρώπη, «κάποια άλλη υποδιαίρεση έχει το Χαλκούτσι, ”το Κατσαπλιαδιστάν”. Εγώ ανήκω στους πρώτους». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο Τσίπρας που θα έβγαζε την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, πασχίζει να βάλει κι άλλους μέσα και συμπλήρωσε: «Αν Αριστερά είναι η ΣΤΑΖΙ, η KGB, ο Κουφοντίνας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Τσάβες, ο Μαδούρο, εγώ δεν είμαι. Για μένα ο Ομπάμα είναι αριστερός. Για μένα πιο αριστερός είναι ο Μακρόν από τον Ολάντ. Αν στην Ελλάδα υπήρχε ένα κόμμα “τύπου Μακρόν”, φιλοευρωπαϊκή χωρίς αστερίσκους, μεταρρυθμιστική εκσυγχρονιστική, εγώ θα ήμουν εκεί» τόνισε.

«Αν το Ποτάμι θέλει να πάει προς τον ΣΥΡΙΖΑ, εμένα αυτό το σχέδιο δεν με περιλαμβάνει. Αν θέλει να παλέψουμε για τη συγκρότηση ενός χώρου τύπου Μακρόν, έστω και μετά τα λάθη της εισχώρησης στο ΚΙΝΑΛ, εγώ είμαι εδώ», υπογράμμισε.

«Όταν το Ποτάμι έχει τρυφερές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, εγώ είμαι απέναντι», είπε και συμπλήρωσε «όταν με ρωτάνε αν θα πάω στη Δεξιά εγώ λέω ότι δεν είμαι Δεξιός».

Όσο αφορά για τη συμφωνία για το Σκοπιανό, ο κ. Ψαριανός είπε ότι δεν είναι καλή, τονίζοντας ότι μέχρι τώρα, στην όποια συζήτηση δεν είχε τεθεί ποτέ το θέμα Μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας.