ΠΟΛΙΤΙΚΗ
01/11/2019 08:06 EET

Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το άσυλο

Καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25.

Eurokinissi

Με ευρεία πλειοψηφία (ΝΔ και ΚΙΝΑΛ) ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το άσυλο, υπό τον τίτλο «Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες διατάξεις» αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε μετά από πολύωρη συζήτηση, στην οποία τοποθετήθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί και 85 βουλευτές από όλα τα κόμματα.

Νωρίτερα την Πέμπτη, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο οξύ πρόβλημα των συνεχών ροών από πρόσφυγες και μετανάστες που έχει εξελιχθεί στον νο1 «πονοκέφαλο» που καλείται να αντιμετωπίσει το κυβερνητικό επιτελείο.

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στην κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση με προβληματικές δομές –φέρνοντας ως παράδειγμα τη Μόρια της Λέσβου- και τις περίπου 70.000 αιτήσεις ασύλου που παραμένουν εκκρεμείς, τονίζοντας παράλληλα τις τεράστιες σπατάλες που ερευνά η OLAF, την ώρα που έχει πλήρως αξιοποιηθεί μόλις το 22% των ευρωπαϊκών πόρων.

Όπως είπε, ένα στοιχείο που δείχνει το μέγεθος του προβλήματος -ασκώντας ταυτόχρονα κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση- είναι το γεγονός ότι τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια, έγιναν μόλις 1.806 επιστροφές στην Τουρκία.

Αυτό, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, έστειλε το μήνυμα ότι στην Ελλάδα μπορεί να έρχονται άνθρωποι για να μείνουν απροσδιόριστο χρονικό διάστημα χωρίς κανέναν έλεγχο.

Sponsored Post