Ψηφίζεται το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού – στήριξη Μαξίμου στην ηγεσία Τουρισμού

Ανοίγει το πρόγραμμα για τον εσωτερικό τουρισμό, με 250.000 δικαιούχους και 1.000.000 διανυκτερεύσεις.

Είναι τεράστια η πίεση που δέχεται η ελληνική οικονομία, τεράστια, βέβαια, και η πίεση που δέχονται ορισμένα υπουργεία, τα οποία έχουν και την ευθύνη ανάταξης της ελληνικής οικονομίας σε αυτή τη δύσκολη φάση.

Προ ημερών, η κυβέρνηση ανακοίνωσε το πλαίσιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, στο οποίο περιλαμβανόταν και σχέδιο για τον εσωτερικό τουρισμό, ο οποίος ήταν ξεχασμένος τόσο στην εποχή της ευμάρειας όσο και στη δεκαετία της κρίσης.

Την Παρασκευή, 29 Μαϊου, στη Βουλή, ψηφίζεται το νομοσχέδιο που αφορά τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, που θα αφορούν 250.000 δικαιούχους, πολύ περισσότερους από παλαιότερα και 1.000.000 διανυκτερεύσεις.

Πάντως, περιμένουμε να εξειδικευτούν οι διατάξεις, δηλαδή αν θα υπάρχουν και ποια θα είναι τα εισοδηματικά κριτήρια, ενώ αναμένουμε και τα voucher προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που θα δίνουν στους εργαζομένους τους, πώς ακριβώς θα εφαρμοστούν.

Επίσης, τέλος θέλει να βάλει το Μαξίμου, στις περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αναφορικά με ασφαλή και λιγότερο ασφαλή νησιά, σχετικά με την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορονοϊού, εφόσον προκύψουν, διότι μέχρι στιγμής τα νησιά είναι «καθαρά» από περιστατικά.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού, υπήρξε μεν διαχωρισμός στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη, σε σχέση με άλλες περιοχές, ως προς το επίπεδο κινδύνου (χαμηλό, μέτριο, υψηλό), εντούτοις αντικειμενικά οι δυνατότητες που έχουν δεν είναι ίδιες με των μεγάλων αστικών κέντρων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά ενδεχόμενα περιστατικά, με τη συνδρομή πολλών υπηρεσιών.

Αυτό ήταν και το «σημείο τριβής», τόσο μεταξύ κυβερνητικών στελεχών όσο και με παράγοντας του τουρισμού, για αυτό και ύστερα από προτροπή του Μεγάρου Μαξίμου, δόθηκε ανακοίνωση από το Υπουργείο Τουρισμού, με κοινή δήλωση του υπουργού Χάρη Θεοχάρη και του υφυπουργού Μάνου Κόνσολα, κάτι που δεν συνηθίζεται, η οποία επισημαίνει τα εξής:

«Ο υπουργός Χ. Θεοχάρης και ο υφυπουργός Τουρισμού Μ. Κόνσολας, ξεκαθαρίζουν ότι ο ελληνικός τουρισμός «ξανά-ανοίγει» τις πύλες του, σταδιακά, με υγειονομική ασφάλεια και προσοχή, για να υποδεχθεί τους επισκέπτες στη χώρα μας.

Ξανά-ανοίγει σε όλη τη χώρα με τις ίδιες προϋποθέσεις.

Η υγειονομική ασφάλεια εδράζεται στους τέσσερεις πυλώνες του σχεδίου Restart Tourism οι οποίοι είναι:

Πρώτον, η προσεκτική επιλογή των χωρών προέλευσης τουριστών με υγειονομικά κριτήρια,

δεύτερον, οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που θα επιτρέψουν τη συνεχή αξιολόγηση της κατάστασης από τους ειδικούς,

τρίτον, τα ανακοινωμένα υγειονομικά πρωτόκολλα που εξασφαλίζουν τη μείωση της διασποράς της νόσου και

τέταρτον, η υγειονομική θωράκιση κάθε προορισμού ώστε να μην εκτεθούν σε κίνδυνο ούτε οι μόνιμοι κάτοικοι ούτε οι επισκέπτες, ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, την Πολιτική Προστασία, τον ΕΟΔΥ και κάθε συναρμόδια υπηρεσία να ενισχυθεί κάθε προορισμός.

Ξανά-ανοίγουμε με την γνώση πως όλοι, όπου και να διαλέξουν να περάσουν τις διακοπές τους θα έχουν την φροντίδα που χρειάζονται.

Η κυβέρνηση δεν κάνει εκπτώσεις, ούτε στην ασφάλεια των πολιτών και επισκεπτών ούτε στο άνοιγμα της οικονομίας.

Ο ελληνικός τουρισμός, με ενότητα, σχέδιο και πολλή δουλειά από όλους μας, θα ξεπεράσει και αυτή την πρωτόγνωρη, εξωγενή, περιπέτεια.»

Δημοφιλή