ΔΙΕΘΝΕΣ
27/04/2019 19:02 EEST

Πούτιν: «Απαράδεκτη» η ποινή φυλάκισης στην κατάσκοπο Μπούτινα

Οργή του Ρώσου προέδρου για την απόφαση της αμερικανικής δικαιοσύνης.

ASSOCIATED PRESS

«Παρωδία της δικαιοσύνης» χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν  την επιβολή ποινής φυλάκισης 18 μηνών στην Ρωσίδα Μαρία Μπούτινα από αμερικανικό δικαστήριο, στο πρώτο σχόλιο που έκανε για την υπόθεση το Σάββατο από την Κίνα.

Η επιβολή της ποινής για την Μπούτινα έγινε την Παρασκευή, ενώ η ίδια με τρεμάμενη φωνή παρακάλεσε για την επιείκεια του δικαστηρίου, εκφράζοντας την μεταμέλεια της, για την διάπραξη κατασκοπείας μαζί με έναν Ρώσο αξιωματούχο, προκειμένου να εισχωρήσει σε μία ομάδα υπέρ της οπλοκατοχής με στόχο να επηρεάσει Αμερικανούς συντηρητικούς πολίτες και Ρεπουμπλικάνους.

Μιλώντας στο Πεκίνο, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι η επιβολή της ποινής μοιάζει σαν μία προσπάθεια διάσωσης των αμερικανικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου και των αξιωματούχων της δικαιοσύνης στις ΗΠΑ.

«Είναι απαράδεκτο» δήλωσε ο Πούτιν απευθυνόμενος στους δημοσιογράφος.

«Δεν έχει ξεκαθαρίσει η αιτία της καταδίκης της ή το έγκλημα που διέπραξε. Νομίζω ότι είναι το καλύτερο παράδειγμα διάσωσης των προσχημάτων. Την συνέλαβαν και την φυλάκισαν. Αλλά δεν υπήρχε κάτι σε βάρος της. Ετσι, προκειμένου να μην εξευτελιστούν, την έκαναν να αποδεχτεί μία 18μηνη ποινή φυλάκισης, ώστε να δείξουν ότι ήταν ένοχη για κάτι» δήλωσε ο Πούτιν.

Πηγή: ΑΠΕ

Sponsored Post