ΔΙΕΘΝΕΣ
29/11/2014 18:01 EET

Με μια πυραμίδα από νομίσματα αποχαιρέτησαν το εθνικό νόμισμα στη Λιθουανία

PETRAS MALUKAS via Getty Images
Lithuanians carry a 1000 metre long Lithuanian flag as they march during a celebration of the 25th anniversary of the Baltic Way in Vilnius on August 23, 2014. The Baltic states on Saturday marked 25 years since two million people joined hands in a landmark human chain linking up their capitals to demand freedom from the Soviet Union. AFP PHOTO / PETRAS MALUKAS (Photo credit should read PETRAS MALUKAS/AFP/Getty Images)

“Αντίο” στο εθνικό νόμισμα τους με την κατασκευή μια πυραμίδας ύψους 1,3μ και βάρους 831 κιλών και κατασκευασμένη από τα κέρματα, είπαν στη Λιθουανία.

Αρχιτέκτονες της πυραμίδες είναι δύο φοιτητές Φυσικής οι οποίοι χρησιμοποίησαν για το...οικοδόμημά τους, συνολικά 1.000.935 λιθουανικά νομίσματα τα οποία σε λίγο καιρό δεν θα “κυκλοφορούν” πια αφού η χώρα εντάσσεται στην Ευρωζώνη.

Σήμερα, οι φοιτητές τοποθέτησαν το τελευταίο κέρμα στην κορυφή της πυραμίδας η οποία όπως υποστηρίζουν είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο φτιαγμένη αποκλειστικά από κέρματα.

Στο έργο τους, είχαν βοήθεια από εθελοντές – υπαλλήλους του Νομισματικού Μουσείου της Τράπεζας της Λιθουανίας στο Βίλνιους.

Το εθνικό νόμισμα της Λιθουανίας από το 1993 είναι το λίτας αλλά από την 1η Ιανουαρίου θα αποτελεί παρελθόν αφού θα αντικατασταθεί από το ευρώ.

Sponsored Post