Ράμα: Τo κράτος μας δεν μάχεται ούτε με φέρετρα, ούτε με προβοκάτορες κηδειών

Ράμα: Τo κράτος μας δεν μάχεται ούτε με φέρετρα, ούτε με προβοκάτορες κηδειών
|
ASSOCIATED PRESS

«Το κράτος μας δεν μάχεται ούτε με φέρετρα και ούτε με προβοκάτορες κηδειών. Όποιος ήρθε να προκαλέσει, εισήλθε, ντρόπιασε τον εαυτό του και τη σημαία του και αποχώρησε» έγραψε στο Facebook ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, απαντώντας σε σχόλια Αλβανού χρήστη του Facebook, ο οποίος τον καλούσε να «βάλει τους Έλληνες στη θέση τους», με αφορμή την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

«Μην χρησιμοποιείτε τον όρο “Greku” (Έλληνες) διότι είναι εξίσου αηδιαστικό όσο όταν στην άλλη πλευρά χρησιμοποιούν τη λέξη “Shqiptari! (Αλβανοί)”. Η ελληνική μειονότητα, οι καλοί άνθρωποι της μειονότητας στους Βουλιαράτες, δεν είναι Έλληνες″, αλλά αξιοσέβαστοι και αναντικατάστατοι πολίτες της Αλβανίας» έγραψε ο Αλβανός πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «η Αλβανία δεν ”ντροπιάζεται” από ορισμένους ανόητους...που φωνάζουν σαν κοράκια. Είναι παραπλανημένα άτομα που βεβηλώνουν το νεκρό που δήθεν σέβονται, και μειώνουν την αξιοπρέπεια της σημαίας του έθνους τους, που έδωσε πολλά στην ανθρωπότητα, ενός λαού που δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι ποτέ εχθρός μας, μιας χώρας όπου οι Αλβανοί βρήκαν στέγη, το ίδιο όπως βρήκαν στέγη οι Έλληνες σε μας. Η χώρα τους, όπως κάθε άλλη χώρα, έχει την ατυχία να έχει τους δικούς της χοίρους και γαϊδούρια».

Για «απαράδεκτες και προκλητικές» αποφάσεις και δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού κάνει λόγο ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, με σχόλιό του στο Τwitter, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «σιωπά και τον αποθρασύνει».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα