ΔΙΕΘΝΕΣ
24/07/2019 15:54 EEST | Updated 24/07/2019 16:05 EEST

Ράπερ καταδικάστηκε σε 55 χρόνια φυλακή – Πώς τον «πρόδωσε» το τελευταίο του τραγούδι

Ηχογράφησε τραγούδι, ενώ ήταν φυγάς.

YOUTUBE

Ο ράπερ Tay-K (το πραγματικό του όνομα είναι Taymor McIntyre ) ήταν 16 ετών όταν κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του Ethan Walker στο Τέξας τον Ιούλιο του 2016. Το τελευταίο τραγούδι του, που έγινε παγκόσμια επιτυχία, κυκλοφόρησε ενώ ήταν φυγάς και καταζητούνταν από τις αρχές. Το στοιχείο αυτό ήταν εις βάρος του ράπερ, που καταδικάστηκε σε 55 χρόνια φυλακής για την υπόθεση που τον ανέδειξε.

Μαζί με έξι άνδρες, εκείνο το καλοκαίρι του 2016, πήγαν να ληστέψουν τον συνομήλικό τους Ethan Walker για χρήματα και ναρκωτικά, αλλά τελικά τον πυροβόλησαν, σκοτώνοντάς τον. Οι δικηγόροι του ράπερ υποστηρίζουν ότι δεν πάτησε αυτός τη σκανδάλη, επομένως δεν ευθύνεται για τον φόνο, παρά μόνο για τη συμμετοχή του στη ληστεία. 

Η δημοτικότητα του Tay-K ανέβηκε μετά από τις κατηγορίες για φόνο. Αν και είχε τεθεί σε κατ’οίκον περιορισμό, τον Μάρτιο του 2017, έβγαλε το βραχιολάκι, βρίζοντας την αστυνομία μέσω... Twitter και αποφάσισε να γυρίσει στα στούντιο. Στο νέο του τραγούδι, που καταγράφηκε όσο ήταν φυγάς, σκίζει την αφίσα που τον δείχνει καταζητούμενο από τις αρχές και δηλώνει: «Αυτή η υπόθεση δεν με πληγώνει, κέρδισα τον αγώνα». Το βίντεο στο Youtube έχει πάνω από 174 εκατ. προβολές. Το τραγούδι ακούστηκε και  στο δικαστήριο, ως αποδεικτικό της ενοχής του, με τους δικαστές να τον κρίνουν ένοχο. 

Ο ράπερ κατηγορείται για μια ακόμη δολοφονία κι έναν ξυλοδαρμό. 

 

Πηγή: Guardian