ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10/09/2020 07:16 EEST

Ρευστότητα 10 εκατ.ευρώ στη μικρή λιανική από την Παπαστράτος

H Παπαστράτος προχώρησε στο σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου προγράμματος στήριξης του κλάδου, που επλήγη και από την κρίση που έφερε η πανδημία.

Eurokinissi

Στη στήριξη της μικρής λιανικής που αποτελεί εξάλλου σημαντικό μέρος του δικτύου πωλήσεων των καπνικών προιόντων της προχωρά η Παπαστράτος, χορηγώντας άτοκες πιστώσεις ύψους 10 εκατ.ευρώ.

Σύμφωνα με έρευνα της Deloitte, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Παπαστράτος, η μικρή λιανική (περίπτερα και μικρά καταστήματα γειτονιάς) αριθμεί σήμερα περισσότερες από 21.000 επιχειρήσεις και απασχολεί περίπου  43.000 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα.  

Με βάση τα αποτελέσματα της μελέτης  η Παπαστράτος προχώρησε στο σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου προγράμματος στήριξης του κλάδου, που επλήγη και από την κρίση που έφερε η πανδημία, το οποίο στηρίζεται σε τρείς άξονες:

Άμεση ενίσχυση ρευστότητας

Μείωση λειτουργικού κόστους

Εκσυγχρονισμός της Μικρής Λιανικής

Στον πυρήνα του πακέτου στήριξης της Παπαστράτος βρίσκεται η χορήγηση άτοκων πιστώσεων, ύψους 10 εκατ. ευρώ στις επιχειρήσεις του κλάδου για την άμεση ενίσχυση της ρευστότητάς τους. Οι πιστώσεις θα χορηγούνται με εγγυήσεις της Παπαστράτος από τους αποκλειστικούς διανομείς – συνεργάτες της, ενώ ο μηχανισμός κατανομής και διάθεσής τους έχει σχεδιαστεί προκειμένου να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη από ρευστότητα.

Παράλληλα, στοχεύοντας στη μείωση του κόστους και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των παραδοσιακών σημείων πώλησης της Μικρής Λιανικής, η Παπαστράτος προχώρησε στη σύναψη συνεργασιών με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά για την παροχή σημαντικών εκπτώσεων και προνομιακών προσφορών.

Sponsored Post