ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20/08/2018 15:20 EEST | Updated 20/08/2018 15:43 EEST

Ρελάνς από τη Νέα Δημοκρατία για την Ιθάκη με στίχους του Καβάφη

Heritage Images via Getty Images
Ο Κωνσταντίνος Καβάφης (1863-1933)

Με «ποιητικό πνεύμα» συνεχίζεται η σκληρή κόντρα της κυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία, καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Ιθάκη για να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό με αφορμή την ολοκλήρωση του κύκλου των μνημονίων.

Λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση των κυβερνητικών σχεδίων με «χρώμα» από στίχους του Κωνσταντίνου Καβάφη για την Οδύσσεια, η ΝΔ χρησιμοποιεί στίχους του ίδιου μεγάλου Έλληνα και ποιητή, ως απάντηση στο Μαξίμου.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Το κατά τ’ άλλα λαλίστατο Γραφείο Τύπου του Μαξίμου δεν βρήκε λέξη να πει για τη δήλωση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) κ. Κλάους Ρέγκλινγκ ότι “η Ελλάδα όχι μόνο διέκοψε, αλλά και αντέστρεψε τις μεταρρυθμίσεις κατά το πρώτο μισό του 2015” και ότι “το κόστος που πλήρωσε η χώρα γι’ αυτό το επεισόδιο τιμολογείται από 86 δισ. έως 200 δισ. ευρώ”.

Ελπίζουμε να το κάνει αύριο ο κ. Τσίπρας στη διάρκεια των πανηγυρισμών του για τη δήθεν καθαρή έξοδο από το τρίτο μνημόνιο, το οποίο δεν θα υπήρχε, αν δεν είχε μεσολαβήσει η δική του καταστροφική διακυβέρνηση.

Υ.Γ. Καθώς φημολογείται ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε την Ιθάκη για τη νέα επικοινωνιακή φιέστα του, η Νέα Δημοκρατία του αφιερώνει προκαταβολικά τους στίχους του Καβάφη:

“Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο.
Αλλά δεν έχει να σε δώσει τίποτα πια”».