ΔΙΕΘΝΕΣ
29/04/2018 22:58 EEST

Ρέντσι: «Ναι» σε διάλογο με τα Πέντε Αστέρια, «Όχι» σε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Ντι Μάιο

ANDREAS SOLARO via Getty Images

Στο ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τα Πέντε Αστέρια αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της Rai ο πρώην γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού κόμματος, Ματτέο Ρέντσι.

«Θεωρώ ότι πρέπει να πάμε σε διάλογο με τα Πέντε Αστέρια αλλά όχι για να στηρίξουμε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Λουίτζι Ντι Μάιο», δήλωσε ο Ρέντσι. «αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, πιστεύω ότι θα χάναμε την εκτίμηση των ψηφοφόρων», πρόσθεσε.

Ο Ματτέο Ρέντσι εξέφρασε την άποψη ότι «το μέλλον της Ιταλίας δεν μπορούν να το χτίσουν, μαζί, πολιτικές δυνάμεις οι οποίες μέχρι χθες επιτίθονταν με προπηλακισμούς η μία στην άλλη».

Παράλληλα, βέβαια, τόνισε ότι την στάση των «Δημοκρατικών» θα την καθορίσει η διεύθυνση του κόμματος, η οποία θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη. «Προς το παρόν, όμως, δεν γνωρίζω γερουσιαστές μας οι οποίοι να έχουν ταχθεί υπέρ της συνεργασίας με τους πεντάστερους», είπε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός.

Σε ότι αφορά, τέλος, ένα από τα κύρια προγραμματικά σημεία των Πέντε Αστέρων, το «εισόδημα του πολίτη» για στήριξη των ανέργων, ο Ματτέο Ρέντσι δήλωσε ότι το θεωρεί «μη εφαρμόσιμο».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post