ΔΙΕΘΝΕΣ
11/03/2020 22:35 EET

Reuters: Ευρωπαϊκά σχέδια για δάνεια εκατομμυρίων σε εταιρείες που πλήττονται λόγω κορονοϊού

Μεταξύ άλλων μέτρων στήριξης της οικονομίας.

Jan Hakan Dahlstrom via Getty Images

Ευρωπαϊκές εταιρείες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τις επιπτώσεις του κορονοϊού σύντομα ενδεχομένως να έχουν τη δυνατότητα λήψης δανείων εκατομμυρίων ευρώ, με τη στήριξη ΕΕ και μεγάλων τραπεζών στο πλαίσιο ενός σχεδίου που φαίνεται πως θα επικυρωθεί εντός ημερών, σύμφωνα με άτομα ενήμερα με το θέμα που επικαλείται το Reuters.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου προβλέπεται η αποδέσμευση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε δάνεια για μικρές εταιρείες, όπως ξενοδοχεία, για να μπορέσουν να «επιπλεύσουν» καθώς ανακάμπτουν από την πτώση των πωλήσεων κατά την εξάπλωση του ιού, ανέφεραν τρία άτομα.

Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει κεντρικό πυλώνα της πολυαναμενόμενης απάντηση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων σε μια κρίση που έχει οδηγήσει τη δημόσια ζωή στην Ιταλία σε απότομη παύση, έχει προκαλέσει κλείσιμο σχολείων από την Ισπανία ως την Ελλάδα και έχει βυθίσει τις αγορές. Επίσης, θα συνόδευε άλλα μέτρα στήριξης που αναμένεται να ανακοινωθούν από την ΕΚΤ την Πέμπτη για την ενίσχυση της οικονομίας.

Το σχέδιο, που είναι υπό συζήτηση και δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, θα κινείται γύρω από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Μία επιλογή που εξετάζεται περιλαμβάνει συνεργασία της ΕΤΕ με κάποιες από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης για την παροχή εκατομμυρίων ευρώ σε ευνοϊκά δάνεια, ανέφεραν οι πηγές αυτές, οι συζητήσεις με τις εν λόγω τράπεζες είναι σε εξέλιξη.

(με πληροφορίες από Reuters)

Sponsored Post