«Ρινόκερος»: Τι απαντούν οι ηθοποιοί της παράστασης για την αποχώρηση Άρη Σερβετάλη

«Είναι κοινή μας θέση να μην προβούμε σε επικρίσεις εις βάρος κανενός. Έτσι κι αλλιώς ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις του».
«Ρινόκερος»
«Ρινόκερος»
Kaplanidis George

Με ανακοίνωση τους οι ηθοποιοί της παράστασης «Ρινόκερος» -και όχι μόνο οι ηθοποιοί, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μας, «Η ομάδα του ”Ρινόκερου» που υπογράφει το κείμενο αφορά το σύνολο των εργαζομένων στην παράσταση, αλλά και την παραγωγή- τοποθετούνται στην υπόθεση αποχώρησης του πρωταγωνιστή της Άρη Σερβετάλη που προκάλεσε και την πρόωρη διακοπή της.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για τη διακοπή της παράστασης μας, λόγω της αποχώρησης του συναδέλφου μας Άρη Σερβετάλη. Παρ′ όλα αυτά, είναι κοινή μας θέση να μην προβούμε σε επικρίσεις εις βάρος κανενός. Έτσι κι αλλιώς ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις του. Ούτε θεωρούμε ότι ως εμβολιασμένοι πολίτες και ηθοποιοί, διαχωριζόμαστε με οποιονδήποτε τρόπο από λοιπούς τυχόν ανεμβολίαστους συμπολίτες μας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, σημειώνουν ότι μετά από συνάντηση με τον σκηνοθέτη και τον εκπρόσωπο της παραγωγής αποφάσισαν ομόφωνα να συνεχιστεί η παράσταση προχωρώντας σε αντικατάσταση του πρωταγωνιστή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση είναι η εξής:

«Ως εργαζόμενοι ηθοποιοί στην παράσταση «ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ» θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για τη διακοπή της παράστασης μας, λόγω της αποχώρησης του συναδέλφου μας Άρη Σερβετάλη.

Παρ′ όλα αυτά, είναι κοινή μας θέση να μην προβούμε σε επικρίσεις εις βάρος κανενός. Έτσι κι αλλιώς ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις του.

Ούτε θεωρούμε ότι ως εμβολιασμένοι πολίτες και ηθοποιοί, διαχωριζόμαστε με οποιονδήποτε τρόπο από λοιπούς τυχόν ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Και παρά το ότι είναι εύλογο να εκφράζει κανείς επιφυλάξεις ως προς τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, θεωρούμε ότι η αποχή από την τέχνη μας, η οικειοθελής διακοπή μίας παράστασης, δεν θα μπορούσε να αποτελεί λύση στα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Το Θέατρο είναι τόπος επικοινωνίας , ανταλλαγής απόψεων. Είναι τόπος συνάντησης ανθρώπων, σκέψεων, ιδεών .Είναι τόπος που ο δημόσιος λόγος αρθρώνεται και πλάθονται συνειδήσεις. Είναι ένα από τα πιο βασικά κύτταρα της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό τα θέατρα σε καιρούς κρίσης πρέπει να μένουν ανοιχτά. Για μας αυτό είναι χρέος μας.

Με αυτές τις σκέψεις, την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, οι ηθοποιοί της παράστασης συναντηθήκαμε με τον σκηνοθέτη και τον εκπρόσωπο της παραγωγής και αποφασίσαμε ομόφωνα να συνεχιστεί η παράσταση προχωρώντας σε αντικατάσταση.

Η ομάδα του ”ΡΙΝΟΚΕΡΟΥ”».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωταγωνιστής είχε ενημερώσει την παραγωγή ήδη από τον περασμένο Αύγουστο, ότι σε περίπτωση που αποφασιστεί η είσοδος μόνο εμβολιαμένων στο θέατρο θα αποχωρήσει, καθώς, δεν δεχόταν τον διαχωρισμό του κοινού και δεν επιθυμούσε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους.

Τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας που τέθηκαν σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα οποία στα θέατρα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες, έφεραν την αποχώρηση του, απόφαση που σχολιάζεται σε υψηλούς τόνους και παραμένει ψηλά στην ατζέντα, ειδικά μετά τη δήλωση του και κυρίως, την αποστροφή του λόγου του «αδυνατώ να μετέχω σε ένα ”πιστοποιημένο” ντάνιασμα ανθρώπων».

Popular in the Community