ΔΙΕΘΝΕΣ
06/05/2021 21:16 EEST | Updated 06/05/2021 21:25 EEST

Ρίο ντε Τζανέιρο: 25 νεκροί από πυρά κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε φαβέλα

Η πιο αιματηρή έφοδος των αρχών στην ιστορία της βραζιλιάνικης πολιτείας.

MAURO PIMENTEL via Getty Images

Τουλάχιστον 25 άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού, σκοτώθηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο την Πέμπτη από τη βροχή πυροβολισμών που έπεσαν κατά τη διάρκεια επιδρομής της αστυνομίας με στόχο διακινητές ναρκωτικών ουσιών στη γειτονιά Τζακαρεζίνιο της πόλης.

 

Αυτός είναι ο υψηλότερος αριθμός θανάτων από αστυνομική επιδρομή στην ιστορία της πολιτείας, η οποία εδώ και δεκαετίες υποφέρει από βία που σχετίζεται με ναρκωτικά.

MAURO PIMENTEL via Getty Images

«Αυτός είναι ο υψηλότερος αριθμός θανάτων σε αστυνομική επιχείρηση στο Ρίο, ξεπερνώντας τους 19 στο Κομπέξο ντο Αλεμάο το 2007», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας, Ρονάλντο Ολιβέιρα.

Οι ύποπτοι προσπάθησαν να διαφύγουν από τις στέγες καθώς η αστυνομία μπήκε στην παραγκούπολη με θωρακισμένα οχήματα και ελικόπτερα που πετούσαν από πάνω. 

Τρεις αστυνομικοί χτυπήθηκαν και ένας πέθανε από τραύμα στο κεφάλι στο νοσοκομείο, ανέφερε η αστυνομία.

Μερικές από τις σφαίρες κατέληξαν ένα βαγόνι διερχόμενου τραμ και δύο επιβάτες τραυματίστηκαν από θραύσματα γυαλιού που εκσφενδονίστηκαν από το σπασμένο παράθυρο.

Το Τζακαρεζίνιο είναι μια φτωχή γειτονιά και αποτελεί μια από τις διαβόητες φαβέλες του Ρίο.

Μεταξύ των νεκρών είναι και οι αρχηγοί των εγκληματιών οργανώσεων που ελέγχουν τη διακίνηση ναρκωτικών στη συγκεκριμένη γειτονιά ενώ έχουν συλληφθεί τουλάχιστον 10 ύποπτοι. 

MAURO PIMENTEL via Getty Images

Εκτός από τις υποθέσεις ναρκωτικών οι συμμορίες αυτές εμπλέκονται σε ληστείες φορτηγών και επιβατών σε τραμπ και αστικές συγκοινωνίες.