ΔΙΕΘΝΕΣ
07/12/2018 11:46 EET

Ρομπότ της Amazon έστειλε στο νοσοκομείο 24 εργαζόμενους σε αποθήκη

ASSOCIATED PRESS

Ένα ρομπότ τρύπησε ένα κουτί με απωθητικό αρκούδας σε αποθήκη της Amazon στο Νιου Τζέρσεϊ την Τετάρτη, με αποτέλεσμα την απελευθέρωση αναθυμιάσεων που έκαναν εργαζόμενους να αρρωστήσουν- 24 εκ των οποίων απεστάλησαν σε νοσοκομεία.

Εκπρόσωπος της Amazon είπε πως, μέχρι τις 8 το απόγευμα, όλοι οι εργαζόμενοι που επηρεάστηκαν είχαν λάβει εξιτήριο ή θα λάμβαναν εντός των επόμενων 24 ωρών.

Τουλάχιστον ένας εξ αυτών φέρεται να ήταν σε κρίσιμη κατάσταση το απόγευμα της Τετάρτης, ωστόσο η Ρέιτσελ Λάιτλι, εκπρόσωπος επικοινωνίας, είπε πως ήταν μεταξύ αυτών που αναμενόταν να βγουν από το νοσοκομείο. Όπως τόνισε, δεν επηρεάστηκαν δέματα από το συμβάν.

«Η ασφάλεια των εργαζομένων μας είναι πάντα πρώτη μας προτεραιότητα, και ήδη είναι σε εξέλιξη πλήρης έρευνα» πρόσθεσε, σε σχετική ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν σε πέντε νοσοκομεία, είπαν αξιωματούχοι. Άλλοι 30 έλαβαν βοήθεια στην αποθήκη, στο Ρόμπινσβιλ, είπαν οι αρχές. Οι περισσότεροι από αυτούς ανέφεραν δυσκολίες στην αναπνοή ή κάψιμο σε λαιμούς και μάτια.

Ο Τζον Ναλμπόνε, εκπρόσωπος στο Ρόμπινσβιλ, είπε στο NJ.com ότι μια αυτοματοποιημένη μηχανή προκάλεσε ζημιά σε ένα κουτί απωθητικού αρκούδας 255 γραμμαρίων, με αποτέλεσμα να απελευθερωθεί ποσότητα συμπυκνωμένης καψαϊκίνης- συστατικού που συναντάται στις πιπεριές γαι τσίλι. Όπως σημείωσε, οι αναθυμιάσεις περιέχονταν σε ένα τμήμα του τρίτου ορόφου του κτιρίου, που εκκενώθηκε για μερικές ώρες, αν και η ίδια η αποθήκη στο σύνολό της δεν εκκενώθηκε.