ΔΙΕΘΝΕΣ
14/08/2020 10:34 EEST | Updated 14/08/2020 10:35 EEST

Ρωσία: Αρσιβαρίστας επιχείρησε να σηκώσει 400 κιλά και έσπασε τα γόνατά του

Βίντεο κατέγραψε τον ανατριχιαστικό τραυματισμό του.

Huffpost GR

Σοκαριστικός είναι ο τραυματισμός που υπέστη Ρώσος αρσιβαρίστας, ο οποίος έσπασε και τα δύο γόνατά του προσπαθώντας να σηκώσει περίπου 410 κιλά.

Ο Αλεξάντερ Σεντίκ τραυματίστηκε σοβαρά ενώ αγωνιζόταν στο Πρωτάθλημα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Raw Powerlifting - WRPF (σ.σ. Αρση Βαρών χωρίς βοηθητικό εξοπλισμό) 2020 που πραγματοποιήθηκε στο Ντολγκοπρούντνι της Μόσχας.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από το WRPF στο Facebook, ο Σεντίκ φαίνεται να ζορίζεται ενώ προσπαθεί να σηκώσει την μπάρα και στο τέλος και καταρρέει από το βάρος, σπάζοντας και τα δύο γόνατά του.

Ο άτυχος αθλητής υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση έκτακτης ανάγκης που διήρκεσε έξι ώρες.

«Ο γιατρός είπε ότι συναρμολόγησαν καλά το γόνατό μου, ενώ στους τετρακέφαλους χρειάστηκαν διπλά ράμματα. Η σύζυγός μου μου είπε ότι ο μηνίσκος ήταν επίσης διαλυμένος, όπως και οι τένοντες» ανέφερε ο ίδιος. 

«Πονάνε τα πάντα, αλλά συνεχίζουμε», είπε ο Σεντίκ. «Ποια είναι η πρόγνωση; Να μείνω ξαπλωμένος για δύο μήνες, χωρίς να κουνάω τα πόδια μου. Στη συνέχεια, να μάθω να περπατάω ξανά».

Ωστόσο, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την πλήρη ανάκαμψη του και δεν είναι σαφές εάν θα προσπαθήσει να συνεχίσει την καριέρα του μετά την ανάρρωσή του.

Πηγή: CNN

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post