ΔΙΕΘΝΕΣ
15/03/2018 10:36 EET

Ρωσία: Η υποψήφια για την προεδρία Ξένια Σομπτσάκ έβαλε τα κλάματα σε ζωντανό τηλεοπτικό debate

Maxim Shemetov / Reuters

Η Ξένια Σομπτσάκ, υποψήφια για την προεδρία της Ρωσίας, αποχώρησε κλαίγοντας από ένα ζωντανό τηλεοπτικό debate μετά από συνεχείς διακοπές από άλλους συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων και ο εθνικιστής Βλάντιμιρ Ζιρινόφσκι.

Όπως αναφέρει το RT, υπήρξε ένταση στο στούντιο του Rossiya 1 κατά το τέλος του debate την Τετάρτη, με τους άλλους υποψηφίους να διακόπτουν και παρενοχλούν συνέχεια τη Σομπτσάκ, εμποδίζοντάς την να μιλήσει. Όταν ζήτησε να της επιστραφεί ο χρόνος της από τον συντονιστή, Βλάντιμιρ Σολόβιοφ, ο Ζιρινόφσκι είπε «επιστρέψτε την στο νηπιαγωγείο...ίσως το κοριτσάκι να νιώσει καλύτερα».

 

 

Ο συντονιστής δεν επενέβη, επικαλούμενος τους κανόνες του debate, και κάποια στιγμή η Σομπτσάκ ξέσπασε, λέγοντας πως «διακόπτουν μόνο εμένα, κανέναν άλλον. Αυτός ο άνδρας (Ζιρινόφσκι) με βρίζει συνεχώς- μόνο εμένα. Με αποκαλεί πόρνη και βρωμερή μάγισσα στην εκπομπή σας. Και το επιτρέπετε κάθε φορά. Μου έχει αποδοθεί χρόνος δια νόμου, και αυτός ο άνδρας με προσβάλλει συνεχώς».

Ο συντονιστής απάντησε πως είναι φρικτός, αλλά οι κανόνες αυτοί που είναι, και ο Ζιρινόφσκι συνέχισε να προκαλεί: «έλα, ξεκίνα να κλαις, η μαμά σου θα έρθει αμέσως». Οι άλλοι συμμετέχοντες άρχισαν και αυτοί τις προκλήσεις, με τον Μαξίμ Σεβτσένκο να λέει στους τηλεθεατές «μην πιστεύετε αυτά τα δάκρυα», και τη Σομπτσάκ να αποχωρεί δακρυσμένη.

Η νεαρή υποψήφια, που έγινε γνωστή από το reality show «Dom 2» και έχει χαρακτηριστεί «η Ρωσίδα Πάρις Χίλτον» έχει εξελιχθεί σε μεγάλη αντίπαλο του Ζιρινόφσκι εν όψει των εκλογών της 18ης Μαρτίου. Ο 71χρονος αρνείται να την αντιμετωπίσει σοβαρά, και την προσβάλλει σε κάθε debate- και σε μια περίπτωση η Σομπτσάκ του άδειασε στο πρόσωπο ένα ποτήρι νερό.