Ρωσία: Στρατιώτες εκπαιδεύονται να ανοίγουν χρηματοκιβώτια με τηλεπάθεια

Μαθαίνουν πώς να αποκτούν υπερδυνάμεις.
ASSOCIATED PRESS

Ξεχάστε τον Σούπερμαν, τον Μπάτμαν και τους λοιπούς υπερήρωες. Η Ρωσία ισχυρίζεται έχει την απάντηση στους G.I. Joe και τον Captain America, εκπαιδεύοντας στρατιώτες με... υπερδυνάμεις.

Πιο συγκεκριμένα, το ρωσικό περιοδικό «Στρατιωτική Επιτομή», που εκδίδεται από το υπουργείο Αμυνας της χώρας, λέει ότι κάποια στρατεύματα διδάσκονται να ανοίγουν χρηματοκιβώτια, να αποφεύγουν τις ενέδρες και να καταστρέφουν τσιπ υπολογιστών χρησιμοποιώντας τηλεπαθητικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η νέα μεγάλη υπερδύναμη του ρωσικού στρατού δεν είναι ούτε τα πυρηνικά υποβρύχια ούτε τα όπλα με ηλεκτρομαγνητικό παλμό αλλά η παραψυχολογία και τα εφόδια που αυτή εξασφαλίζει στους στρατιώτες, όπως η τηλεπάθεια, η πρόγνωση, οι εμπειρίες κοντά στο θάνατο ή η μετενσάρκωση.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, οι Σοβιετικοί στρατιώτες άρχισαν να αναπτύσσουν αυτό που το περίεργο άρθρο με τίτλο «Ενας υπερ-στρατιώτης για μελλοντικούς πολέμους» αποκαλεί «μετεπαφή» - με άλλα λόγια, ένα είδος τηλεπαθητικής δύναμης που μπορεί να μεταρέψει έναν στρατιώτη σε υπερήρωα.

Ενας τέτοιος πολεμιστής, επισημαίνει το άρθρο, είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τη δύναμη του εγκεφάλου του «για να κάψει τσιπς σε γεννήτριες, να παρακολουθήσει συζητήσεις ή να διακόψει τις τηλεπικοινωνίες, συμπεριλαμβανομένων τηλεοπτικών και ραδιοκυμάτων».

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, ένα μέλος του στρατού κατάφερε μια φορά με την τηλεπάθεια να «διαβάσει ένα αρχείο κλειδωμένο σε ένα χρηματοκιβώτιο, που ήταν γραμμένο σε γλώσσα που δεν μιλούσε».

Η τηλεπαθητική επαφή μπορεί, επίσης, να βοηθήσει τα στρατεύματα να αποφύγουν τις ενέδρες, να ανιχνεύσουν κρησφύγετα και να θεραπεύσουν τους τραυματίες. Είναι επίσης απαραίτητη κατά τη διεξαγωγή «μιας μη λεκτικής ανάκρισης» ενός εχθρικού στρατιώτη.

Ο ανακριτής θα ξέρει «τι είδους άνθρωπος είναι, ποιες δυνάμεις ή αδυναμίες έχει και αν είναι καλός για στρατολόγηση. Το να εισβάλλεις στο μυαλό του εχθρού είναι 100% αξιόπιστο, δεν μπορείς να ξεφύγεις από αυτό» ισχυρίζεται το άρθρο.

Επιπλέον, υψηλόβαθμοι Ρώσοι πολιτικοί, επιχειρηματικά «κεφάλια» και κορυφαίοι διευθυντές στον τραπεζικό τομέα διδάσκονταν επίσης κάποιες τηλεπαθητικές δεξιότητες.

Πέρα από τη χιουμοριστική πλευρά, πάντως, ανώτεροι στρατιωτικοί μελετούν σχολαστικά τους τρόπους με τους μπορούν να επηρεάσουν τα ανθρώπινα μυαλά και να χειραγωγούν την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Πολλές ηγετικές δυνάμεις έχουν χρησιμοποιήσει τον ψυχολογικό πόλεμο σε πρόσφατες συγκρούσεις, με το Ιράκ και το Αφγανιστάν - για τα οποία υπήρχε αμερικανική καμπάνια οι στρατιώτες να κερδίσουν ”καρδιές και μυαλά” εκεί - να είναι τα πιο αξιοσημείωτα παραδείγματα.

Ρώσοι επιστήμονες, ωστόσο, εμφανίζονται αρκετά σκεπτικοί σχετικά με αυτή τη δημοσίευση. Ο Γεβένι Αλεξάντροφ, επικεφαλής της επιτροπής ψευδοεπιστημών στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών, δήλωσε στην ότι υπήρξε κάποια ταξινομημένη έρευνα της «παραψυχολογίας της μάχης». Ωστόσο, τέτοιες μελέτες «θεωρήθηκαν ψευδοεπιστημονικές, είναι τελείως ανοησίες», είπε.

Πηγή: RT

Δημοφιλή