ΔΙΕΘΝΕΣ
05/02/2018 12:12 EET | Updated 05/02/2018 12:37 EET

Βίντεο της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού στη Συρία και της μάχης του πιλότου με τους τζιχαντιστές

powerline1 via Getty Images

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε βίντεο στο οποίο φέρεται να φαίνεται η κατάρριψη ενός μαχητικού Su-25 πάνω από τη Συρία, μετά από πλήγμα που θεωρείται πως προήλθε από φορητό αντιαεροπορικό πύραυλο (MANPAD) στις 3 Φεβρουαρίου.

 

 

Ο πιλότος εγκατέλειψε το αεροσκάφος και έπεσε με αλεξίπτωτο σε περιοχή που ελεγχόταν από αντάρτες και σκοτώθηκε μετά από σύγκρουση μαζί τους.

Μετά το συμβάν, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προχώρησαν σε πυραυλικό πλήγμα σε περιοχή που ελέγχεται από τη τζιχαντιστική οργάνωση Τζαμπχάτ Φάταχ αλ Σαμ (γνωστή προηγουμένως ως Μέτωπο Αλ Νόσρα), από όπου φέρεται να είχε εκτοξευτεί ο πύραυλος.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, το υπουργείο Άμυνας σημείωσε πως υποκλοπές τηλεπικοινωνιών υποδεικνύουν ότι πάνω από 30 μαχητές της οργάνωσης σκοτώθηκαν.

Στο μεταξύ στο Διαδίκτυο κυκλοφόρησε βίντεο που φέρεται να απεικονίζει τη μάχη του πιλότου με τους τζιχαντιστές. Στο βίντεο φαίνονται αντάρτες να πλησιάζουν στη θέση του και ακούγεται μια φωνή στα ρωσικά «αυτό είναι για τα παιδιά» πριν ακολουθήσει έκρηξη χειροβομβίδας, την οποία φέρεται να πυροδότησε ο πιλότος, αυτοκτονώντας για να μην πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών. Σύμφωνα με το Sputnik, προηγουμένως είχε ανταλλάξει πυρά με τους μαχητές που τον περικύκλωναν.