Δύο Ρωσίδες σχεδιάστριες αντάλλαξαν μήνυμα με τη λέξη «ni**as» και η αντίδραση του κόσμου της μόδας ήταν καταιγιστική

Ο ρατσισμός δεν είναι αστείο ζήτημα
|
H Miroslava Duma (αριστερά) και η Ulyana Sergeenko (δεξιά) παρακολουθούν μια επίδειξη μόδας.
Dominique Charriau via Getty Images
H Miroslava Duma (αριστερά) και η Ulyana Sergeenko (δεξιά) παρακολουθούν μια επίδειξη μόδας.

Αυτή την περίοδο διανύεται η Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι (Paris Haute Couture Week). Αποτελεί μια σπουδαία και σημαντική υπόθεση στο χρηματιστήριο της μόδας (είναι πιο ελίτ από έναν αριστοκρατικό γάμο και πιο λαμπερή από τα Όσκαρ) γι′ αυτό και ό,τι παρουσιάζεται πρέπει να εκφράζει το πλέον υψηλό επίπεδο.

Πολλές ρωσίδες σχεδιάστριες και λάτρεις της μόδας εδώ και αρκετά χρόνια έχουν καθορίσει τις εξελίξεις με την παρουσία τους, αλλά και την οικονομική συμμετοχή τους, αλλά για μερικά από τα πιο σημαντικά ονόματα, το βασίλειό τους δείχνει έτοιμο να καταρρεύσει.

Η Ρωσίδα σχεδιάστρια μόδας Ulyana Sergeenko έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα δικό της στυλ και να προσελκύσει μεγάλο κοινό. Ωστόσο, τώρα δέχεται τα πυρά της μόδας. ’Εστειλε ένα μήνυμα στην φίλη της Miroslava Duma, μια ιδιαίτερα επιτυχημένη fashion blogger αλλά και ιδρυτή του περιοδικού Buro 24/7 και του καταστήματος παιδικών ειδών The Tot, γράφοντας «To my ni**as in Paris» το οποίο η Duma μοιράστηκε μέσω Instagram.

Το μήνυμα αναφέρεται σε έναν στίχο τραγουδιού του Kanye West, το «Ni**as in Paris» και αφορά στο ότι η Duma βρίσκεται στο Παρίσι για να παρακολουθήσει την επίδειξη της Sergeenko.

A post shared by Bryanboy (@bryanboycom) on

Η ανταπόκριση ωστόσο ήταν θυελλώδης, έντονη και καταδικαστέα.

Από την Naomi Campbell που έγραψε «ελπίζω να μην είναι αληθινό», μέχρι δημοσιογράφους και blogger μόδας ήταν άπειρα τα σχόλια που πλημμύρισαν τους λογαριασμούς αμφότερων, τονίζοντας πόσο ακατάλληλη είναι η χρήση της λέξης, «Αυτά τα κορίτσια ζουν στα social media και ξέρουν ότι τέτοια λόγια δεν πρέπει να δημοσιοποιούνται», όπως και «Είναι ξεκάθαρα ρατσίστριες και προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από γελοίες δικαιολογίες», ήταν μερικά από αυτά.

Ως απάντηση, σήμερα το πρωί, η Sergeenko ανάρτησε μια απολογία στο Instagram της λέγοντας ότι της ήρθαν άπειρα μηνύματα μίσους, αλλά ότι το έγραψε επειδή «Ο Kanye West είναι ένας από τους αγαπημένους μου μουσικούς και το NP είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια. Και ναι, αποκαλούμε η μια την άλλη έτσι όταν θέλουμε να νομίσουμε ότι είμαστε τόσο cool όσο και οι τύποι που το τραγουδάνε».

Ωστόσο, προφανώς δεν ήταν αυτός ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης.

Για λίγη ώρα, η περιγραφή της Sergeenko στο Google έγραφε ότι είναι «Μια ρατσίστρια Ρωσίδα σχεδιάστρια», ενώ ξανακυκλοφόρησε ένα παλαιότερο βίντεο της Miroslava Duma να μιλά σε ένα συνέδριο με σκληρά λόγια ενάντια σε ομοφυλόφιλους άνδρες στο χώρο της μόδας.

Επιπλέον, η Duma απομακρύνθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του The Tot.

A post shared by Nasiba Adilova (@naseebs) on

Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση