Ρωσικά μαχητικά φέρονται να παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Φινλανδίας

Ανακοίνωση από το υπουργείο Άμυνας της Φινλανδίας.
via Associated Press

Δύο ρωσικά μαχητικά τύπου MiG-31 φέρονται να παραβίασαν τον φινλανδικό εναέριο χώρο το πρωί της Πέμπτης κοντά στην παραλιακή πόλη Πόρβο, στον Κόλπο της Φινλανδίας, ανέφερε το φινλανδικό υπουργείο Άμυνας.

Η παραβίαση φέρεται να έλαβε χώρα στις 09.40 ώρα Ελλάδας, και τα μαχητικά κατευθύνονται προς τα δυτικά, είπε στο Reuters ο διευθυντής επικοινωνίας, Κρίστιαν Βακούρι, προσθέτοντας πως τα αεροπλάνα βρίσκονταν στον φινλανδικό εναέριο χώρο για δύο λεπτά.

«Το βάθος της φερόμενης παραβίασης του φινλανδικού εναερίου χώρου ήταν ένα χιλιόμετρο» είπε, μα δεν διευκρίνισε εάν τα αεροπλάνα συνοδεύτηκαν μέχρι να βγουν εκτός του εναερίου χώρου.

Η φινλανδική πολεμική αεροπορία αναγνώρισε τα αεροπλάνα και η συνοριοφυλκή είχε ήδη αρχίσει έρευνα για την παραβίαση, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε την Πέμπτη πως είχε μετακινήσει τρία μαχητικά MiG-31E εξοπλισμένα με πολυηχητικούς πυραύλους Kinzhal στον θύλακα του Καλίνινγκραντ στη Βαλτική, ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία.

Με πληροφορίες από Reuters