ΔΙΕΘΝΕΣ
24/08/2019 11:49 EEST

Ρωσικό κανάλι μπέρδεψε σε τηλεοπτική μετάδοση την Ν. Ζηλανδία με την Ιαπωνία στο χάρτη

Το κανάλι ζήτησε συγνώμη για το ντροπιαστικό λάθος.

Social Media

Το ρωσικό κανάλι RT ζήτησε δημόσια συγνώμη στη Νέα Ζηλανδία, μετά το λάθος που έκαναν σε τηλεοπτική μετάδοση, μπερδεύοντας σε γράφημα την Νέα Ζηλανδία με την «Ιαπωνία» και την Παπούα Γουινέα με την «Νότια Κορέα».

Το λάθος έγινε όταν η παρουσιάστρια έδειχνε στο γράφημα τις νέες πιθανές βάσεις πυραύλων στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Αυστραλία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται λάθος με την τοποθεσία της Νέας Ζηλανδίας στο χάρτη. Μάλιστα, το λάθος γίνεται τόσο συχνά που η πρωθυπουργός, Τζασίντα Άρτνερν, πρωταγωνίστησε σε μια χιουμοριστική καμπάνια το 2018, σχολιάζοντας τον λόγο που η η χώρα μένει συνήθως εκτός χάρτη.

Ένας εκπρόσωπος της RT επιβεβαίωσε στο Newshub της Νέας Ζηλανδίας ότι το λάθος ήταν πραγματικό.

«Η ομάδα μας στην Αμερική έκανε ένα μικρό γεωγραφικό λάθος. Το διορθώσαμε μόλις το προσέξαμε και δώσαμε στην ομάδα ένα νέο χάρτη του νότιου ημισφαιρίου για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα επαναληφθεί το ίδιο λάθος».

Στο τηλεοπτικό σποτ με τίτλο «Αποφεύγοντας πυραύλους», η ανταποκρίτρια, Άσλεϊ Μπανκς μίλησε για τις πιθανές βάσεις πυραύλων στην Ασία.

«Μια άλλη διαμάχη μεταξύ Κίνα- ΗΠΑ φαίνεται να ξεσηκώνεται, αυτή τη φορά σχετικά με τους πυραύλους» είπε η ανταποκρίτρια στο τηλεοπτικό σποτ.

«Οι ΗΠΑ έχουν αποσυρθεί επισήμως από τη συνθήκη πυρηνικών δυνάμεων ενδιάμεσης εμβέλειας και τώρα σχεδιάζουν να τοποθετήσουν όπλα σε ολόκληρη την περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού. Θέλουν να τοποθετήσουν πυραύλους στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Αυστραλία» συνέχισε, ενώ το γράφημα έδειχνε κάτι άλλο.

Η Νέα Ζηλανδία, μια χώρα των 4,7 εκατομμυρίων ανθρώπων, ξεχνιέται τόσο συχνά στους χάρτες με αποτέλεσμα ο «Τουρισμός Νέας Ζηλανδίας» ξεκίνησε μια ολόκληρη εκστρατεία βασισμένη στο φαινόμενο.

 πηγή: The Guardian

Sponsored Post