ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
24/04/2015 05:21 EEST | Updated 24/04/2015 05:22 EEST

Σακελλαρίδης: Δεν εξετάζουμε δημοψήφισμα ή εκλογές. Με ασφυξία μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να πετύχουν

Eurokinissi

Τα σενάρια περί ενδεχόμενου δημοψηφίσματος ή εκλογών, αν οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν θετική κατάληξη, απέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σε συνέντευξή του στο Mega, εν όψει του Eurogroup της Ρίγας. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή να μην προχωρήσει σε λιτότητα και αυτό κάνει με την πολιτική της.

Ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι »δεν μπορούν να ζητούν μεταρρυθμίσεις και την ίδια στιγμή να έχει στεγνώσει η οικονομία από τη ρευστότητα», σημειώνοντας ότι «υπό καθεστώτος ασφυξίας οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να επιτύχουν».

Δήλωσε πάντως αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας, για την οποία η κυβέρνηση «αγωνίζεται να γίνει άμεσα» -χωρίς να αποκλείει ένα Eurogroup την επόμενη εβδομάδα- ώστε να ξεκλειδώσει η ρευστότητα, όπως είπε.

«Δεν μιλάμε για να μας δώσουν μια υποδόση μιας δόσης ώστε να συνεχίζεται το μαρτύριο της σταγόνας με τη ρευστότητα βδομάδα τη βδομάδα, ζητάμε αυτή τη στιγμή να λυθεί αυτό το ζήτημα της ρευστότητας», ξεκαθάρισε.

Η κυβέρνηση, όπως πρόσθεσε, δεν θέλει να φτάσει στη ρήξη, γι΄αυτό και εργάζεται ώστε να αρθεί το αδιέξοδο.

Επεσήμανε παράλληλα ότι «όλοι αποκλείουν σε θεσμικό και επίσημο επίπεδο ότι το Grexit δεν είναι επιλογή».

Σε ό,τι αφορά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την υποχρεωτική μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος εκτίμησε ότι «υπάρχει και θα υπάρχει μία καλή συνεργασία και με τους δήμους και με τις περιφέρειες».