ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
26/02/2015 09:01 EET | Updated 26/02/2015 09:01 EET

Σακελλαρίδης: Σε συνεργασία με τους εταίρους και με νομοθετικές πρωτοβουλίες η αντιμετώπιση των ζητημάτων ρευστότητας

Sooc

«Προβλήματα ρευστότητας υπάρχουν στην ελληνική οικονομία. Αυτό είναι γνωστό, το γνωρίζαμε και εμείς και πριν αναλάβουμε, και το βλέπουμε τώρα και στην πράξη. Αυτή τη στιγμή, αυτό που έχει σημασία είναι η ελληνική κυβέρνηση να κάνει τα πάντα ώστε να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα ρευστότητας. Συζητάμε και νομοθετικά μέτρα, τα οποία θα διευκολύνουν την εισροή χρημάτων στο ελληνικό δημόσιο, στα ελληνικά ταμεία, αλλά σίγουρα αυτό είναι και ένα ζήτημα, το οποίο αφορά και τους εταίρους μας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στον ραδιοσταθμό "Βήμα FM", προσθέτοντας: «Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν και δημοσιονομικά κενά και χρηματοδοτικά κενά και υπάρχουν και χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της ελληνικής κυβέρνησης- και αυτό είναι ένα ζήτημα για το οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα συνεργαστεί και με τους εταίρους, αλλά και στο εσωτερικό της με νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα λάβει».

Σε ερώτηση για τη ρύθμιση των 100 δόσεων είπε πως «θα προχωρήσει και θα προχωρήσει άμεσα». «Δεν έχουμε και χρόνο να περιμένουμε. Επειδή ακριβώς περιλαμβάνεται στη λίστα των μεταρρυθμίσεων το ζήτημα των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, εμείς αυτό που θα δούμε είναι τον βέλτιστο τρόπο, έτσι ώστε να μπορέσει να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα της ανακούφισης αυτών των οφειλετών και το πρόβλημα της εισροής των χρημάτων» ανέφερε ο κ. Σακελλαρίδης, σημειώνοντας πως «δεν θα αλλάξει κάτι υπό την πίεση των δανειστών- αν αλλάξει κάτι, θα αλλάξει μόνο μέσα από μια διαβούλευση η οποία γίνεται στο εσωτερικό του υπουργείου Οικονομικών για να γίνουν πιο αποτελεσματικοί αυτοί οι τρόποι». «Ακριβώς γι' αυτό ψάχνουμε να βρούμε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένας που να θεωρεί τον εαυτό του κορόιδο» προσέθεσε.

Για την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ είπε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να είναι συντελεστής που θα αφορά αγαθά ή υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με βασικές ανάγκες της καθημερινότητας των πολιτών, χωρίς ωστόσο να μπορώ αυτή τη στιγμή να πω κάτι παραπάνω», καθώς πρόκειται για «αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών».

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ είπε πως «στο τέλος έγινε μια ενδεικτική ψηφοφορία, όπου η πολύ μεγάλη πλειοψηφία ψήφισε υπέρ της συμφωνίας» και επισήμανε: «Ακόμα και αυτοί οι οποίοι καταψήφισαν, δεν σημαίνει ότι αν θα ερχόταν στη Βουλή αυτή η συμφωνία δεν θα ψήφιζαν υπέρ. Όταν λέμε ότι είναι μια ενδεικτική ψηφοφορία στο εσωτερικό της ΚΟ, εξέφρασαν τις αντιρρήσεις του με αυτόν τον τρόπο, αλλά νομίζω ότι δεν τίθεται κανένα θέμα στο επίπεδο του Κοινοβουλίου».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post