ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/01/2020 08:51 EET | Updated 27/01/2020 14:13 EET

Σάλος για βίντεο με μαθητή που τραμπουκίζει καθηγήτρια σε σχολείο

Σχόλιο από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Eurokinissi
.

Την αντίδραση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, προκάλεσε βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε ευρύτατα στο Ίντερνετ, όπου μαθητής φαίνεται να τραμπουκίζει καθηγήτρια για να του σβήσει απουσία.

«Περιστατικά βίας κάθε μορφής δεν έχουν θέση στα σχολεία μας. Το βίντεο που αναπαράγεται τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και φέρεται να καταγράφει αδιανόητη συμπεριφορά μαθητή προς καθηγήτρια σχολείου για διαγραφή απουσίας διερευνάται ήδη αρμοδίως ώστε να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα εφόσον επιβεβαιωθεί η γνησιότητά του. Τέτοια περιστατικά δεν είναι (και δεν μπορεί να είναι) η εικόνα του σχολείου. Στηρίζουμε απαρέγκλιτα τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας για το σχολείο που τους αξίζει» έγραψε στον λογαριασμό της στο Facebook η κ. Κεραμέως.

 

 To βίντεο αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο διευθυντής Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας, Α. Κόπτσης, δήλωσε πως πρόκειται για μαθητή από ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης, εξηγώντας ότι το περιστατικό έχει καταγραφεί σε βίντεο τον περασμένο χρόνο και ο μαθητής έχει τιμωρηθεί, με ημερήσια αποβολή από το σχολείο.