ΔΙΕΘΝΕΣ
11/08/2019 10:24 EEST

Σαλβίνι σε Ρίτσαρντ Γκιρ: Να πάρεις τους μετανάστες στη βίλα σου

Σφοδρή διαμάχη μεταξύ των δύο ανδρών με αφορμή το μεταναστευτικό.

HuffPost Italia

O χολιγουντιανός αστέρας Ρίτσαρντ Γκιρ έχει πολλάκις εκφράσει την αντίθεσή του με την πολιτική της ιταλικής κυβέρνησης να εναντιώνεται στους μετανάστες και τους πρόσφυγες ενώ πρόσφατα μετέβη στη Λαμπεντούζα προκειμένου να υποστηρίξει το πλοίο Open Arms της ισπανικής ΜΚΟ Proactiva Open Arms που πρόσφατα διέσωσε 124 πρόσφυγες ανοιχτά της Σικελίας.

Ο διάσημος ηθοποιός μάλιστα δήλωσε πως η ιταλική κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να σταματήσει να «δαιμονοποιεί ανθρώπους».

Ο ίδιος συνέκρινε τα όσα συμβαίνουν στην Ιταλία με την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ και τη σκληρή στάση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ να γυρνά την πλάτη του στους μετανάστες πραγματοποιώντας συχνά δηλώσεις εναντίον τους.

«Έχουμε τα δικά μας προβλήματα με πρόσφυγες που έρχονται από την Ονδούρα, το Σαλβαδόρ, τη Νικαράγουα, το Μεξικό... Είναι πολύ παρόμοια με αυτά που περνάτε εδώ», σημείωσε ο Γκιρ χαρακτηριστικά κατηγορώντας πολιτικούς τόσο στην Ιταλία όσο και στις ΗΠΑ ότι δαιμονοποιούν τους μετανάστες.

«Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα παντού στον πλανήτη. Και θα σταματήσει αν πούμε να σταματήσει», συμπλήρωσε.

Φυσικά ο επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, δεν άργησε να απαντήσει.

«Ευχαριστούμε τον γενναιόδωρο εκατομμυριούχο που εκφράζει την ανησυχία του για τη μοίρα των μεταναστών. Μπορεί να πάρει όλους αυτούς τους ανθρώπους στη βίλα του ή στο ιδιωτικό του αεροπλάνο», είπε μέσα από δήλωσή του.

(Με πληροφορίες από BBC