ΔΙΕΘΝΕΣ
20/09/2020 11:21 EEST | Updated 20/09/2020 11:31 EEST

Σαν Αντρές: Θετικός στον κορονοϊό ο μοναδικός νεκροθάφτης του νησιού, ενώ οι νεκροί αυξάνονται

Εννέα άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής την ζωή τους από τον κορονοϊό.

Στο νησί Σαν Αντρές της Καραϊβικής η κατάσταση είναι περίπλοκη όσον αφορά τα κρούσματα και τους θανάτους που έχουν να αντιμετωπίσουν από την πανδημία του κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Έβερθ Χόκινς, τα πτώματα αρχίζουν στοιβάζονται καθώς το μοναδικό γραφείο κηδειών στο νησί έχει «χτυπηθεί» από τον Covid-19 με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί.

Πιο συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του γραφείου νόσησε από τον ιό και χρειάστηκε να νοσηλευθεί σε νοσοκομείο στην Κολομβία. Το ίδιο και ο γιος του, με αποτέλεσμα στο γραφείο να υπάρχει μόνο ένας υπάλληλος.

Ο κυβερνήτης ανακοίνωσε πως χρειάστηκαν να αγοραστούν φορτηγά ψυγεία προκειμένου να τοποθετηθούν εκεί τα πτώματα, μέχρι το γραφείο να λειτουργήσει ξανά.

Στο νησί Σαν Αντρές, με πληθυσμό 75.000 κατοίκων, το οποίο ανήκει στην Κολομβία, εννέα άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής την ζωή τους από τον κορονοϊό.

Να σημειωθεί πως η Κολομβία είναι η χώρα με τον έκτο υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στον κόσμο με περισσότερες από 735.000 μολύνσεις.

 

Πηγή: BBC

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost