Σάρεϊ:Ψυχικά άρρωστη γυναίκα ήταν τρία χρόνια νεκρή στο σπίτι της, εντοπίστηκε «μουμιοποιημένη»

Η Γουίνχαμ, η οποία έπασχε από σχιζοφρένεια, ζούσε σε κοινωνική κατοικία στο Γουόκιν του Σάρεϊ και είχε αποξενωθεί από την οικογένειά της.
.
.
HUDGELL SOLICITORS

Μια ψυχικά άρρωστη γυναίκα εντοπίστηκε «μουμιοποιημένη, σε «μουμιοποιημένη, σχεδόν σκελετωμένη κατάσταση» αφού βρισκόταν νεκρή για περισσότερα από τρία χρόνια στο διαμέρισμά της, λέει η οικογένειά της.

Πιστεύεται ότι έχασε τη ζωή της τον Νοέμβριο του 2017.

Η Λόρα Γουίνχαμ, 38 ετών, «εγκαταλείφθηκε από αφέθηκε να πεθάνει» από το NHS και τις κοινωνικές υπηρεσίες, κατήγγειλε η οικογένειά της, αναφέρει το BBC.

Ο αδελφός της γυναίκας, η οποία αντιμετώπιζε ψυχικά προβλήματα, την εντόπισε νεκρή εντός του οικήματος τον τον Μάιο του 2021.

Η Γουίνχαμ, η οποία έπασχε από σχιζοφρένεια, ζούσε σε κοινωνική κατοικία στο Γουόκιν του Σάρεϊ και είχε αποξενωθεί από την οικογένειά της.

Τον Οκτώβριο του 2017, αστυνομικοί είχαν μεταβεί στο οίκημα για να την ελέγξουν και, όπως έγραφαν στην αναφορά τους, «παραμελούσε τον εαυτό της, είχε ελάχιστο φαγητό και φαινόταν να μην γνωρίζει πώς να αποταθεί σε κοινωνικές υπηρεσίες για να ζητήσει βοήθεια». Αυτή, πρέπει να ήταν και η τελευταία φορά που την είδα κάποιος ζωντανή.

Λίγο μετά την επίσκεψη, η 38χρονη έγραψε μία τελευταία σελίδα στο ημερολόγιο της: «Χρειάζομαι βοήθεια».

Η αδελφή της, Νίκι, είπε πως είχε απομακρυνθεί καθώς, λόγω της ασθένειάς της, πίστευε πως η οικογένειά της ήθελε να την βλάψει. Παρά τα «προειδοποιητικά σημάδια» για την επιδείνωση της ψυχικής υγείας της, «όλοι φαίνεται ότι έκαναν τα στραβά μάτια» κατήγγειλε.

«Την εγκατέλειψαν και την άφησαν να πεθάνει. Σπαράζει η καρδιά μου όταν σκέφτομαι πώς ζούσε τα τελευταία της χρόνια, χωρίς να μπορεί να ζητήσει βοήθεια, χωρίς κανέναν δίπλα της» κατέληξε.

Το πτώμα της εντοπίστηκε τον Μάιο του 2021 και η αστυνομία της πόλης επεσήμανε πως δεν υπήρξε εμπλοκή τρίτου στον θάνατό της.

Ένας εκπρόσωπος του συμβουλίου της κομητείας του Σάρεϊ είπε ότι πρόκειται για μια «πραγματικά τραγική» και περίπλοκη υπόθεση και ότι «κάθε πτυχή» της θα πρέπει να επανεξεταστεί.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα