ΠΟΛΙΤΙΚΗ
26/06/2018 16:34 EEST | Updated 26/06/2018 17:35 EEST

Σχέδιο αποστασίας σχεδιασμένο από τη ΝΔ καταγγέλλει το Μαξίμου με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη

Του ζητούν να παραδώσει την βουλευτική του έδρα

Nikos Libertas / SOOC

Επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα καταγγέλλουν κυβερνητικές πηγές κάνοντας μάλιστα λόγο για αποστάτες. Αφορμή για την οξύτατη αντίδραση είναι η ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη από τον οποίο και το κόμμα του και οι κυβερνητικές πηγές του ζητούν να παραδώσει την βουλευτική του έδρα.

«Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας» υπογραμμίζουν κυβερνητικοί κύκλοι και προσθέτουν: «είναι προφανές το γιατί. Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον Κ. Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη».

«Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν. Ο ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες» τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές και καταλήγουν: «ο Γ. Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού».

Η ΝΔ, απαντώντας στους κυβερνητικούς κύκλους, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Οι ένοικοι του Μαξίμου βρίσκονται πλέον σε πανικό γιατί συνειδητοποιούν ότι καταρρέουν. Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις… το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».