ΔΙΕΘΝΕΣ
21/03/2018 19:54 EET

Σχολιαστής του Fox News παραιτείται, καταγγέλλοντας το δίκτυο για προπαγάνδα

Ralph Peters/Fox News

Ο επί μακρόν σχολιαστής του δικτύου Fox, Ralph Peters, παραιτήθηκε από από τη θέση του στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού, καταγγέλοντάς το ως «μηχανή προπαγάνδας» του Τραμπ, που κατακρίνει λανθασμένα το FBI και την κοινότητα πληροφοριών. 

Σε ένα γεμάτο θυμό email, που περιήλθε στην κατοχή των New York Times, ο έμπειρος αναλυτής αναφέρει ότι αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του, γράφοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Σήμερα, νιώθω ότι το Fox News παραβιάζει το Σύνταγμα και το κράτος δικαίου, ενισχύοντας παράλληλα τη διαβρωτική και αδικαιολόγητη παράνοια στους τηλεθεατές. Το δίκτυο έχει μετατραπεί σε ξεκάθαρη μηχανή προπαγάνδας μιας καταστροφικής και ηθικά σαρωτικής διοίκησης». 

Επιπλέον, ο Peters κατηγόρησε το Fox ότι έχει ευθυγραμμιστεί με το Ρώσο πρόεδρο Πούτιν και τόνισε ότι η ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2016 είναι αληθινό γεγονός. 

«Ο Ralph Peters δικαιούται να εκφράσει τη γνώμη του, παρά το γεγονός ότι τη χρησιμοποιεί ως όπλο για να κερδίσει προσοχή. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τους καλεσμένους μας στο prime time του σταθμού και για όλο το πρόγραμμα που φιλοξενούμε απόψεις», ήταν η δήλωση του δικτύου.