ΔΙΕΘΝΕΣ
01/02/2018 13:33 EET

Σε αυτό το ιταλικό χωριό πωλούνται σπίτια με περίπου ένα ευρώ

Προσοχή, υπάρχει και περιορισμός!

Mekdet via Getty Images

Αν σκέφτεστε έντονα το ενδεχόμενο να αλλάξετε σπίτι αλλά και χώρα γιατί κουραστήκατε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, τότε έχουμε τη λύση για εσάς. Στο ιταλικό χωριό Ollolai πωλούνται όχι ένα, ούτε δύο αλλά 200 σπίτια σε εξαιρετικά προνομιακή τιμή.

Σύμφωνα με το Business Insider, το χωριό της Σαρδηνίας με το φόβο μήπως ο πληθυσμός του αφανιστεί τελείως, αφού μέσα σε πενήντα χρόνια είδε τον πληθυσμό του να μειώνεται από τους 2.250 στους 1.300 κατοίκους, διαθέτει 200 ακατοίκητα σπίτια έναντι ενός περίπου ευρώ.

Το θέμα βέβαια είναι πως ο νέος ιδιοκτήτης καλείται να ανακαινίσει από την αρχή το ερείπιο, αφού καμία από τις κατοικίες που διατίθενται δεν είναι σε καλή κατάσταση. Παρά τον περιορισμό, ο κοινοτάρχης είναι αισιόδοξος πως η προσφορά θα προσελκύσει κόσμο. «Στόχος μου είναι να διατηρήσω τις παραδόσεις μας από το να πέσουν στη λήθη», είπε στο CNN o κοινοτάρχης Efisio Arbau.

Ο ίδιος έχει στα χέρια του τις υπογραφές των ιδιοκτητών όλων αυτών των εγκαταλειμμένων κατοικιών, οι οποίες ανήκουν πια στο συμβούλιο του χωριού και είναι έτοιμες να αλλάξουν χέρια έναντι του συμβολικού τιμήματος του ενός ευρώ.

Μέχρι στιγμής, τρία έχουν ήδη διατεθεί και ο κοινοτάρχης ισχυρίζεται πως έχει λάβει περισσότερα από 100 αιτήματα για ένα σπιτάκι από τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.