Σε αυτό το μαγαζί στο Λονδίνο ο κόσμος αγοράζει δώρα για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα

Πάνω στην ώρα για τα Χριστούγεννα.
Choose Love/Instagram

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να συνδράμει κανείς στην προσφυγική κρίση που εξακολουθεί να υφίσταται εδώ και χρόνια και που έχει επηρεάσει ιδιαίτερα τη χώρα μας. Για όσους βρισκόμαστε εδώ, οι επιλογές είναι περισσότερες. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που βρίσκονται μακριά και βρίσκουν πιο πρακτικούς τρόπους να βοηθήσουν. Αυτό κάνει και το κατάστημα «Choose Love» στο Λονδίνο.

Το μαγαζί αυτό δημιουργήθηκε από την οργάνωση «Help Refugees» και πουλά διάφορα χρηστικά αντικείμενα για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα εγκλωβισμένοι και περιμένουν την ημέρα που θα μπορέσουν να προχωρήσουν στα κεντρικές και βόρειες χώρες της Ευρώπης ώστε να ενωθούν με τις οικογένειές τους. Έως τότε, ζουν σε κακές συνθήκες, οι οποίες το χειμώνα γίνονται ακόμα χειρότερες.

Γι′ αυτό και στο Choose Love μπορείτε να βρείτε εσωθερμικές κουβέρτες, γάντια, σκουφάκια, παπούτσια και τόσα ακόμα που θα βοηθήσουν έστω και στο ελάχιστο την παρούσα κατάσταση. Μπαίνετε, πληρώνετε και βγαίνετε με «άδεια χέρια» αφού τα αντικείμενα στέλνονται στην Ελλάδα, όπου υπάρχει ανάγκη.

Περίπου 100-200 άνθρωποι μπαίνουν στο κατάστημα καθημερινά, το οποίο σκοπεύει να μείνει ανοιχτό έως τις 24 Δεκεμβρίου 2017, ώστε οι πελάτες να μπορέσουν να αγοράσουν ό,τι επιθυμούν για τους πρόσφυγες και για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Σε έναν κόσμο που καθημερινά σχεδόν 28.300 άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας πολεμικών συγκρούσεων, φτώχειας και άλλων παραγόντων, ελάχιστες προσφορές σαν κι αυτές που συμβαίνουν στο Choose Love, είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο καθένας μας.

Προτείνετε μια διόρθωση