Σε δημοπρασία το κουζινομάχαιρο και το γραφείο του Αντονι Μπουρντέν

Ανάμεσα στα αντικείμενα βρίσκονται ρούχα, έργα τέχνης, βιβλία και έπιπλα του δημοφιλούς σεφ.
Το αγαπημένο κουζινομάχαιρο και το γραφείο του Μπουρντέν σε δημοπρασία.
Slaven Vlasic via Getty Images
Το αγαπημένο κουζινομάχαιρο και το γραφείο του Μπουρντέν σε δημοπρασία.

Μερικά από τα αγαπημένα αντικείμενα του Αντονι Μπουρντέν θα δημοπρατηθούν τον Οκτώβριο, περισσότερο από έναν χρόνο μετά τον θάνατό του.

Ο δημοφιλής σεφ και συγγραφέας πέθανε τον Ιούνιο του 2018. Τα αντικείμενα που θα πουληθούν σε δημοπρασία περιλαμβάνουν ρούχα, έργα τέχνης, βιβλία, έπιπλα και ανάμεσά τους βρίσκονται το αγαπημένο κουζινομάχαιρο και το γραφείο του Μπουρντέν. Το κουζινομάχαιρο αναμένεται να πουληθεί με το μεγαλύτερο ποσό από όλα τα υπάρχοντα του σεφ, σύμφωνα με τους New York Times. Η δημοπρασία που παρουσιάζεται από τον αμερικανικό οίκο δημοπρασιών Lark Mason Associates, θα περιλαμβάνει περίπου 200 αντικείμενα που θα χωρίζονται σε κατηγορίες σύμφωνα με τα πολλά ενδιαφέροντα του Μπουρντέν: τα ταξίδια, τον κινηματογράφο, την τέχνη, την μαγειρική, το γράψιμο και την κουλτούρα.

Τα κέρδη από την δημοπρασία θα πάνε στην οικογένεια του Μπουρντέν και μια νέα υποτροφία που δημιουργήθηκε προς τιμήν του στο πανεπιστήμιο όπου φοίτησε, το Ινστιτούτο Γαστρονομίας της Αμερικής. Η υποτροφία θα δοθεί στους φοιτητές που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν τα επαγγελματικά βήματα του σεφ, σπουδάζοντας στο εξωτερικό ή παρακολουθώντας τα διεθνή προγράμματα γαστρονομίας.

Το μαχαίρι κατασκευάστηκε για τον Μπουρντέν από τον πρώην σεφ και ειδικό Μπομπ Κράμερ. «Περίμενα πολλά χρόνια για να το χρησιμοποιήσω», είχε δηλώσει ο σεφ το 2016 όταν έλαβε το μαχαίρι. «Μάλλον θα πρέπει να δουλέψω βάρδιες στο μπραντς για να το αγοράσω», είπε αστειευόμενος.

Ανάμεσα στα αντικείμενα, περιλαμβάνονται το σύγχρονο γραφείο μεσαίου αιώνα στο οποίο ο Μπουρντέν έγραφε, μια ζακέτα και ένα έγγραφο, πρώιμο κείμενο του πρώτου του μυθιστορήματος.

Το κείμενο αυτό αρχικά δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.