Θέλετε να αποκτήσετε το φόρεμα μιας σταρ; Θα το βρείτε στο eBay

Θέλετε να αποκτήσετε το φόρεμα μιας σταρ; Θα το βρείτε στο eBay
Mario Anzuoni / Reuters

Τα φορέματα και τα σμόκιν που φορέθηκαν από τους κινηματογραφικούς και τηλεοπτικούς αστέρες στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών το 2018 θα δημοπρατηθούν για να συγκεντρωθούν χρήματα για το κίνημα Time’s Up κατά της σεξουαλικής κακοποίησης.

Στη φετινή, 75η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, στην οποία τιμώνται τα ταλέντα που ξεχώρισαν στην κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία, οι περισσότεροι προσκεκλημένοι φορούσαν μαύρα ενδύματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανισότητα των φύλων και τη σεξουαλική κακομεταχείριση.

Μια εβδομάδα πριν από την εκδήλωση, περισσότερες από 300 γυναίκες που εργάζονται στον κλάδο της ψυχαγωγίας ξεκίνησαν την πρωτοβουλία Time’s-Up για να χρησιμεύσει ως καταλύτης αλλαγής.

Τώρα, ο εκδοτικός όμιλος Conde Nast ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με το Time’s Up και το eBay και διοργανώσουν δημοπρασίες για τα ενδύματα που φορέθηκαν στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών: από τις Μέριλ Στριπ, Ριζ Γουίδερσπουν, Νικόλ Κίντμαν, Τρέισι Λι Ρος, Μάργκοτ Ρόμπι και Βαϊόλα Ντέβις.

«Στην Conde Nast πιστεύουμε πάντα στη σημασία της ταχείας δράσης για την υποστήριξη σοβαρών κοινωνικών αλλαγών» δήλωσε η Άννα Γουίντουρ, διευθύντρια της Vogue.

«Μέσω αυτής της δημοπρασίας που ενισχύσει από το eBay for Charity και αξιοποιώντας την συναρπαστική έλξη τόσο της μόδας, όσο και του ακτιβισμού, ελπίζουμε ότι τα μαύρα φορέματα που φορέθηκαν στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών να συγκεντρώσουν κεφάλαια για την πρωτοβουλία Time’s Up που θα στηρίξουν τις ιστορίες και τις φωνές όσων έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης».

Η δημοπρασία διοργανώνεται σήμερα Παρασκευή 19 Ιανουαρίου. Τα φορέματα θα είναι διαθέσιμα στο ebay.com/timesup.

Η Φατίμα Γκος Γκρέιβς, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Γυναικείου Δικαίου, το οποίο διαχειρίζεται το Ταμείο Νομικής Προστασίας του Time’s Up ανέφερε: «Είμαστε ενθουσιασμένες που οι ηθοποιοί και άλλοι στη βιομηχανία ψυχαγωγίας συμβάλλουν στην πρωτοβουλία τερματισμού της μάστιγας της σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας».

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα