ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/01/2018 12:58 EET | Updated 12/01/2018 15:02 EET

Πορεία και συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ κατά του πολυνομοσχεδίου

Eurokinissi

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο που θα τεθεί προς ψήφιση τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου.

Σωματεία και Ομοσπονδίες του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα που συσπειρώνονται γύρω από το ΠΑΜΕ απεργούν αντιδρώντας στις διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου που αφορούν τον τρόπο κήρυξης της απεργίας αλλά και σε αυτές που αφορούν τους πλειστηριασμούς.

«Έσπειραν ανέμους θα θερίσουν θύελλες. Ο νόμος για την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, οι πλειστηριασμοί και όλα τα αντεργατικά μέτρα που περιέχονται στο πολυνομοσχέδιο θα καταργηθούν στην πράξη», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με κεντρικό σύνθημα «κάτω τα χέρια από την απεργία» η μαζική πορεία του ΠΑΜΕ κατέληξε στη Βουλή, ενώ έγινε κάλεσμα για τη νέα κινητοποίηση της Δευτέρας με το συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 18.00 ημέρα ψηφοφορίας για το Πολυνομοσχέδιο.

Ένταση σημειώθηκε κάποια στιγμή δίπλα από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και διαδηλωτών - -μελών των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν στη Βουλή με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

 

Eurokinissi
Eurokinissi