ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/07/2018 08:38 EEST

Σε εξέλιξη οι διαδικασίες ταυτοποίησης των θυμάτων της καταστροφικής πυρκαγιάς

Eurokinissi

Έκκληση στους συγγενείς των θυμάτων να προσέλθουν ως τις 8 το βράδυ της Παρασκευής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστήμιου Αθηνών, στην οδό Μικράς Ασίας στο Γουδί, για να δώσουν δείγμα DNA και να ενημερωθούν για τη διαδικασία ταυτοποίησης, απηύθυνε η πυροσβεστική.

Οι νεκροί ανέρχονται στους 83, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τους αγνοούμενους, ο αριθμός των οποίων, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, είναι απροσδιόριστος. Στους 46 ανέρχονται οι τραυματίες, 11 από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ τέσσερα παιδιά εξακολουθούν να παρακολουθούνται στα Νοσοκομεία Παίδων.

Έως τώρα έχουν κριθεί 1.218 σπίτια μη κατοικήσιμα, σύμφωνα με τις αυτοψίες των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών ενώ εντολή στους μηχανικούς να ελέγξουν τις άδειες όλων των κτιρίων που βρίσκονται σε απόσταση 100 μέτρων από την παραλία, έδωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές του δικτύου ηλεκτροδότησης στις πληγείσες περιοχές ενώ ανοιχτά θα είναι από σήμερα Παρασκευή τρία δημόσια σχολεία στις πληγείσες περιοχές, σε Ραφήνα και Νέα Μάκρη, για την στήριξη και την απασχόληση των παιδιών.

Sponsored Post