ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/09/2020 12:36 EEST | Updated 03/09/2020 14:51 EEST

Σε καραντίνα Γεωργιάδης και Παπαθανάσης-Ήρθαν σε επαφή με επενδυτή που ήταν θετικός στον ιό

Σήμερα μάλιστα οι δύο πρώτοι επρόκειτο να συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη - Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τεστ οι υπουργοί.

Eurokinissi

Σε κατ′ οίκον απομόνωση τέθηκαν ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Παπαθανάσης όπως και ο Υπ.Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκης καθώς όπως διαπιστώθηκε μετά τη συνάντησή τους με επενδυτές από το εξωτερικό, ο ένας εξ αυτός αποδείχθηκε πως ήταν θετικός στον κορονοϊό. 

Μάλιστα οι υπουργοί Ανάπτυξης επρόκειτο σήμερα να συνοδεύσουν τον Πρωθυπουργό,  Κυριάκο Μητσοτάκη στη  επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη όπου θα έχει συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης.

Ευτυχώς ενημερώθηκαν εγκαίρως και δεν ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Και οι τρεις υπουργοί έχουν μπει σε καραντίνα και αναμένουν τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ στα οποία υπεβλήθησαν. 

Το μεσημέρι μάλιστα εκκενώθηκε το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών και Ανάπτυξης (Νίκης 5-7, Σύνταγμα), προκειμένου να γίνει απολύμανση για τον κορονοϊό. Οι υπηρεσίες των υπουργείων θα επαναλειτουργήσουν την προσεχή Δευτέρα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου: 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Νίκος Παπαθανάσης επρόκειτο να συνοδεύσουν τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στη σημερινή του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη όπου θα έχει συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης.

Λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση κι ενώ δεν είχαν συναντήσει ακόμη τον κ. Πρωθυπουργό, ενημερώθηκαν, ότι σε υπηρεσιακή συνάντηση που είχαν χθες στο Υπουργείο με επενδυτές από το εξωτερικό, ο ένας εξ αυτών διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Τηρώντας απόλυτα το υγειονομικό πρωτόκολλο και οι δύο ανεχώρησαν ήδη για απομόνωση στο σπίτι τους έως ότου σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ διαγνωστούν αρνητικοί.