ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19/03/2018 10:15 EET | Updated 19/03/2018 11:43 EET

Σε Ντόχα και Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης με το βλέμμα στους...ΑΝΕΛ

Sooc

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρεί αύριο για μια ακόμα περιοδεία στο εξωτερικό, αρχής γενομένης από τη Ντόχα, όπου θα έχει επαφές με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θανί και με ανώτατα στελέχη της Qatar Investment Authority, ενώ την Πέμπτη θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ωστόσο, η προσοχή του θα βρίσκεται στραμμένη στο εσωτερικό της χώρας, τη στιγμή που φουντώνουν οι φήμες και τα σενάρια για οριστική ρήξη στις σχέσεις Τσίπρα – Καμμένου, με φόντο και την έκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ για αύριο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένει να βάζει στο κάδρο των ευθυνών τους δυο κυβερνητικούς εταίρους κατηγορώντας τους για συνεχείς εθνικές υποχωρήσεις, από το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, μέχρι και την συνεχιζόμενη κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία.

Ωστόσο στην Πειραιώς έχουν αποφασίσει να εντείνουν την κριτική τους στην κυβέρνηση για το σύνολο των επιλογών της, από τη στιγμή που εκτιμούν ότι έπεσαν στο κενό οι προσπάθειες να μετατραπεί το πολιτικό σκηνικό σε ενα απέραντο «ειδικό δικαστήριο» με αφορμή την σκανδαλολογία.

Τον τόνο έδωσε ήδη ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του στην εθνική συνδιάσκεψη της ΔΑΠ, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι την τελευταία τριετία εξαπάτησε τους νέους, όταν υποσχόταν ότι θα εξαφάνιζε την ανεργία και την ίδια ώρα υπέγραφε δυο μνημόνια.

«Είναι άδικο να σου κόβουν τα φτερά πριν καν αυτά ανοίξουν» είπε με νόημα ο πρόεδρος της ΝΔ, αφήνοντας αιχμές εναντίον του Μεγάρου Μαξίμου και χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ως την χειρότερη που γνώρισε αυτός ο τόπος.

Μάλιστα, απαντώντας και στα συνθήματα των νεολαίων του κόμματός του ο κ.Μητσοτάκης σχολίασε χαρακτηριστικά «γερά να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε αυτός ο τόπος. Γερά όχι μόνο για να φύγει αυτή η κυβέρνηση, γερά για να γίνει επιτέλους η πατρίδα μας ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος».