ΔΙΕΘΝΕΣ
06/05/2021 07:12 EEST

Σεϋχέλλες: Η πιο εμβολιασμένη χώρα του κόσμου μπαίνει σε νέους περιορισμούς

Πάνω από το 60% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Getty
Σεϋχέλλες

Οι Σεϋχέλλες έχουν εμβολιάσει πλήρως το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού τους κατά του Covid-19, σε σύγκριση με οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο. Ωστόσο, πρόσφατα έθεσαν σε αναστολή την λειτουργία σχολείων και αθλητικών εκδηλώσεων για δύο εβδομάδες, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg

Τα μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν απαγορεύσεις του συναθροίσεων σε σπίτια και περιορισμό στην ώρα λειτουργίας των μπαρ, τίθενται σε λειτουργία ακόμη και αφού η χώρα έχει εμβολιάσει πλήρως περισσότερο από το 60% του ενήλικου πληθυσμού της με δύο δόσεις εμβολίων. Οι περιορισμοί είναι παρόμοιοι με αυτούς που επιβλήθηκαν στο τέλος του 2020.

Το κράτος στο αρχιπέλαγος του Ινδικού Ωκεανού, που έχει πληθυσμό περίπου 100.000 κατοίκους, εξαρτάται οικονομικά από τον τουρισμό σε μεγάλο βαθμό και ενήργησε γρήγορα για να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς τον Ιανουάριο χρησιμοποιώντας μια δωρεά κινεζικών εμβολίων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Μέχρι τις 12 Απριλίου, το 59% των δόσεων που χορηγήθηκαν ήταν εμβόλια Sinopharm και τα υπόλοιπα ήταν Covishield, μια έκδοση της AstraZeneca που έγινε κατόπιν άδειας στην Ινδία.

Μέχρι σήμερα, το 62,2% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με το Bloomberg Vaccine Tracker. 

Αξιωματούχοι σε συνέντευξη τύπου έδωσαν περισσότερες πληροφορίες για το τι θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από το νέο κύμα του ιού, εκτός από τις φήμες για τις ελλιπείς προφυλάξεις και την διασπορά σε εορτασμούς για το Πάσχα. 

Με πληροφορίες από Bloomberg