ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/03/2019 13:07 EET | Updated 30/03/2019 14:36 EET

Σεισμός 5,3 ρίχτερ στο Γαλαξίδι - Αισθητός και στην Αττική

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 ρίχτερ - σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών - σημειώθηκε λίγο στις 12.46 το μεσημέρι, με το επίκεντρο να βρίσκεται 8 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά του Γαλαξιδίου.

Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα επιφανειακός, με εστιακό βάθος μόλις 14 χλμ και έγινε αισθητός από την Πάτρα μέχρι και την Αθήνα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στο Γαλαξίδι αλλά ούτε και στην ευρύτερη περιοχή. Η σεισμική δόνηση προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους που βγήκαν έξω από τα σπίτια τους, καθώς ήταν ιδιαίτερα έντονος. 

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο είπε ότι το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, ότι οι επιστήμονες το παρακολουθούν, αλλά θα χρειαστεί να παρέλθουν δύο 24ωρα για να ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Κλιμάκια της Πυροσβεστικής πραγματοποιούν περιπολίες σε περιοχές της Αιγιαλείας και της Ναυπακτίας, που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση.

Οπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, «σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουμε, δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν ζημιές από τον σεισμό», ωστόσο όπως πρόσθεσε, «οι έρευνες θα συνεχισθούν».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος είπε ότι «η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή μας και όπως δείχνουν οι πρώτες αναφορές που έχουμε, δεν φαίνεται να υπάρχουν ζημιές».

 (πηγή: ΑΠΕ)