ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/09/2021 13:01 EEST | Updated 27/09/2021 13:01 EEST

Σεισμός στην Κρήτη: Εικόνες καταστροφής από χαλάσματα κτιρίων και τζάμια στους δρόμους

Τα σχολεία έχουν εκκενωθεί, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει έλεγχος για την κατάσταση των κτιρίων των σχολικών μονάδων.

Eurokinissi
Επιχείρηση απεγκλωβισμού

Ο σεισμός που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Ηράκλειο Κρήτης έγινε αισθητός σε ολόκληρο το νησί και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας αλλοδαπός εργάτης, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από το ξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία, στο Αρκαλοχώρι. Ακόμα εννέα άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής, με κατάγματα και εκδορές.

Eurokinissi
Χαλάσματα

Μέχρι στιγμής στο κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί πολλές ζημιές σε κτίρια στα χωριά Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό και Πατσίδερος. Στην περιοχή βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός και έχει ενεργοποιηθεί το σχέδιο «Εγκέλαδος».

Eurokinissi
Εικόνες από επιχέιρηση απεγκλωβισμού

Τον κύριο σεισμό ακολούθησαν δύο ισχυροί μετασεισμοί, μεγέθους 4,6 και 4,5 Ρίχτερ και αρκετές μικρότερες δονήσεις.

AP
Πυροσβέστες στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος, Μανώλη Φραγκάκη, οι καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου είναι σημαντικές και αφορούν κτίσματα, ναούς αλλά και στύλους της ΔΕΗ που έχουν υποχωρήσει.

Eurokinissi
Χαλάσματα

Σημαντικές ζημιές σε δίκτυα ύδρευσης αλλά και κτίσματα καταγράφονται και στον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων. Τα σχολεία έχουν εκκενωθεί, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει έλεγχος για την κατάσταση των κτιρίων των σχολικών μονάδων.

Eurokinissi
Επιχείρηση απεγκλωβισμού

Επί ποδός βρίσκονται όλες οι Αρχές, εστιάζοντας στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου όπου καταγράφονται σημαντικές ζημιές και καταρρεύσεις ναών.

Eurokinissi
Χαλάσματα
Eurokinissi
Χαλάσματα
Eurokinissi
Χαλάσματα
Eurokinissi
Χαλάσματα