ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/03/2020 22:51 EET

Συλλήψεις Τούρκων: Οι εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής για τα αντιαρματικά

«Ο οπλισμός που βρέθηκε εκτιμάται ότι δεν θα χρησιμοποιούνταν σε ελληνικό έδαφος».

Μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C είναι τα άτομα που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις στα Σεπόλια και στα Εξάρχεια.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο αντιαρματικά και πυρομαχικά, ενώ βρέθηκε ακόμα και τούνελ σε μονοκατοικία όπου έγινε έρευνα.

Τα δύο οικήματα σε Σεπόλια και Εξάρχεια ήταν εδώ και καιρό στο μικροσκόπιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ). Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης, «ο οπλισμός που βρέθηκε εκτιμάται ότι δεν θα χρησιμοποιούνταν σε ελληνικό έδαφος. Η εκτίμησή μας ήταν ότι ήταν αποθηκευμένος στην Ελλάδα, με σκοπό να μεταφερθεί κάποια στιγμή σε τουρκικό έδαφος».

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας 60χρονος Τούρκος, γνώριμος των Αρχών, καθώς είχε απασχολήσει τις Αρχές το καλοκαίρι του 2013 για μεταφορά οπλισμού διά θαλάσσης. Αυτό που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στους αστυνομικούς ήταν το τούνελ που βρέθηκε μονοκατοικία, το οποίο είχε μήκος τουλάχιστον 15 μέτρων. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι περισσότεροι συλληφθέντες είναι τουρκικής υπηκοότητας. Αύριο αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.