ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15/02/2019 17:15 EET | Updated 15/02/2019 17:17 EET

Σημαντικές προσωπικότητες για καινοτομία - ψηφιακή οικονομία στο Φόρουμ των Δελφών

28 Φεβρουαρίου - 3 Μαρτίου το ραντεβού στο φετινό Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
Ο κύριος Συμεών Τσομόκος κατά την παρουσίαση του Οικονομικού Φόρουμ στους Δελφούς, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου-3 Μαρτίου 2019

Η ψηφιακή εποχή είναι γεγονός και η μετάβαση σε αυτή γίνεται με γοργούς ρυθμούς, οι οποίοι αναμένεται να ενταθούν όταν μπει στη ζωή μας και το 5G, το οποίο θα αλλάξει τον κόσμο όπως τον ξέρουμε.

Η Ελλάδα θα πρέπει να ακολουθήσει τις συγκλονιστικές εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας και την καινοτομία. Το Οικονομικό Φόρουμ που θα γίνει στους Δελφούς από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στηρίζει αυτή την προσπάθεια.

Σημαντικές προσωπικότητες για την καινοτομία και την ψηφιακή οικονομία θα δώσουν το παρών στους Δελφούς, με συμμετοχή σε διεθνή φόρα και μεγάλη εμπειρία.

HuffPost Greece
Η Gila Gamliel, υπουργός Κοινωνικής Ισότητας του Ισραήλ

Η Gila Gamliel, υπουργός Κοινωνικής Ισότητας του Ισραήλ, θα αποκαλύψει το πώς η χώρα της σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την εμπειρία και το «know-how» του έθνους των νεοφυών επιχειρήσεων για να προωθήσει την ψηφιακή τεχνολογία και να περιορίσει τις κοινωνικοοικονομικές διαφορές.

Ο Neal Suggs, ανώτερο στέλεχος της Microsoft, της εταιρείας που άλλαξε τον κόσμο όταν παρουσίασε τον πρώτο προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή, θα μιλήσει για την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, την τεχνολογική, αλλά και τις αλλαγές που θα μπορούσε να φέρει στη ζωή μας η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

O Yariv Adan, Group Product Manager της Google θα μιλήσει για την τεχνητή νοημοσύνη και παράλληλα θα κάνει ένα live demo με τα προϊόντα της Google που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

HuffPost Greece
Ο Ηλίας Μπαλτασσής, επικεφαλής ευρωπαϊκών ερευνών της Boston Consulting Group στη Γαλλία

 Ο Ηλίας Μπαλτασσής, επικεφαλής ευρωπαϊκών ερευνών της Boston Consulting Group στη Γαλλία, ασχολείται εδώ και χρόνια με τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και τις ασφαλιστικές εταιρείες και βοηθά τους πελάτες του να βελτιστοποιούν την απόδοση των εταιρειών κάνοντας χρήση των δεδομένων και της ανάλυσης.

Ο Κώστας Μπέκας, ανώτερο στέλεχος της IBM στη Ζυρίχη, ασχολείται εδώ και χρόνια με την τεχνητή νοημοσύνη, ενώ ο Yariv Adan έχει υπάρξει επικεφαλής διαφόρων project της Google. Ο Μιχάλης Ιακωβίδης έχει την έδρα  Sir Donald Gordon of Entrepreneurship & Innovation στο London Business School και πέραν των ακαδημαϊκών του παρεμβάσεων, βοηθά εταιρείες να προσαρμοστούν σε ένα περιβάλλον που αλλάζει διαρκώς.

HuffPost Greece
O Στηβ Βρανάκης της Google, με σημαντική καριέρα ως Creative Director της εταιρείας

 Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Softmotive, Μάριος Σταυρόπουλος, ασχολείται με το μέλλον της ρομποτικής, ενώ το παρών στο Συνέδριο των Δελφών θα δώσει και ο Richard Baldwin, Καθηγητής Διεθνών Οικονομικών στο Graduate Institute στη Γενεύη της Ελβετίας. Παρόντες θα είναι επίσης ο Christoph Bornschein, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Torben, Lucie und die gelbe Gefahr, της γερμανικής υπηρεσίας ψηφιακής μεταμόρφωσης, καθώς και ο Στηβ Βρανάκης της Google, με σημαντική καριέρα ως Creative Director της εταιρείας.