ΔΙΕΘΝΕΣ
23/05/2019 11:32 EEST | Updated 23/05/2019 11:32 EEST

Συμφωνία φυγά με αστυνομικούς: Αν η αφίσα μου συγκεντρώσει πάνω από 15.000 likes, θα παραδοθώ

Στην εποχή της κυριαρχίας των social media όλα μπορούν να συμβούν.

 Να παραδοθεί αν η αφίσα με την οποία καταζητείται συγκεντρώσει περισσότερα από 15.000 like στα social media στα οποία έχει αναρτηθεί, συμφώνησε ένας φυγάς στις ΗΠΑ.

Ένας φυγάς στις ΗΠΑ πρότεινε κάτι που μπορεί να διευκολύνει τη δουλειά των αστυνομικών. Αν η αφίσα με την οποία καταζητείται συγκεντρώσει περισσότερα από 15.000 likes στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα παραιτηθεί.

Ο 29χρονος Τζος Σιμς ο οποίος εκτιμάται ότι κρύβεται στη Νέα Υόρκη, ήρθε σε αυτή την πρωτάκουστη συμφωνία με το  αστυνομικό τμήμα στο Κονέκτικατ.

Σε βάρος του 29χρονου εκκρεμούν επτά εντάλματα σύλληψης για διάφορες υποθέσεις· από διατάραξη κοινής ησυχίας μέχρι απόπειρα τραυματισμού παιδιού

Σύμφωνα με εκπρόσωπο από το αστυνομικό τμήμα Τόρινγκτον, ο Σιμς επικοινώνησε με τις αρχές μέσω Facebook και έκανε την πρόταση η οποία, στη συνέχεια, έγινε δεκτή.

Φυσικά, υπήρξε συζήτηση για τον αριθμό των likes. Ο ίδιος αστυνομικός, μάλιστα, υποστηρίζει ότι στη διαπραγμάτευση ο Σίμονς αρχικά έθεσε το όριο στα 20.000 likes. «Είναι δύσκολο αλλά μπορεί να γίνει» σχολίασε ο ένστολος για τη συμφωνία που έκανε.

Παράλληλα στην δική του ανάρτηση στο Facebook με την οποία έγινε γνωστή η περίπτωση, ο αστυνομικός καλεί τους πολίτες αν γνωρίζουν πού κρύβεται ο 29χρονος να ενημερώσουν τις αρχές και να γλιτώσουν το τμήμα από τα απαιτούμενα έξοδα.
Το Associated Press επικοινώνησε με τον φυγά ο οποίος υποστήριξε ότι με την πρότασή του αυτή ήθελε να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στους αστυνομικούς μετά τον τόσο κόπο που έχουν κάνει για να τον εντοπίσουν υποστηρίζοντας ότι έχει κουραστεί να κρύβεται από τις αρχές.

O ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι θα τηρήσει τον λόγο του. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει εμφανιστεί, πράγμα που κάνει τους πολίτες της περιοχής να αγανακτούν με την απόφαση των αστυνομικών «να εμπιστευτούν έναν εγκληματία. 

Η τελευταία ενημέρωση:

Πηγή: Guardian