Συνάντηση πριν το Eurosummit Μητσοτάκη με Μελόνι και Κόστα για την οικονομική διακυβέρνηση

Στόχος είναι να υπάρξει συντονισμός και συζήτηση για τους κανόνες οικονομικής διακυβέρνησης.
.
.
Eurokinissi

Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σήμερα Παρασκευή 24 Μαρτίου, θα γίνει τριμερής κοινή συνάντηση με τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας Τζιόρτζια Μελόνι και της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα. Η συνάντηση γίνεται ενόψει της Συνόδου Κορυφής για το Ευρώ (Eurosummit) και κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στόχος είναι να υπάρξει συντονισμός και συζήτηση για τους κανόνες οικονομικής διακυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι αυτή είναι μια συζήτηση που πρέπει να εξελιχθεί και στο επίπεδο των ηγετών (και όχι μόνο Eurogroup), να βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και όχι σε στερεότυπα του παρελθόντος και να ολοκληρωθεί σύντομα.

Για το λόγο αυτό ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει αυτή τη συζήτηση στο Eurosummit, στο οποίο θα βρίσκεται και η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς και ο πρόεδρος του Eurogroup.

Εν τω μεταξύ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που ξεκίνησε χθες το πρωί με πλούσια ατζέντα ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ με συμφωνία σε όλα τα θέματα και χωρίς να υπάρχουν εντάσεις μεταξύ των ηγετών.

(Δείτε εδώ στα ελληνικά όλα τα κείμενα των συμπερασμάτων).

Μεταξύ άλλων προβλέπει την εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από την Ανατολική Μεσόγειο και από την Αίγυπτο και την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Αφρικής στη Νότια Ευρώπη το οποίο στη συνέχεια θα εξάγεται στην Κεντρική Ευρώπη.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για πιο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και για την μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε παρέμβαση του σχετική με την ενέργεια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τόνισε δε ότι προκειμένου να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, είναι κρίσιμα τα δίκτυα- ”η ραχοκοκαλιά της ενεργειακής μετάβασης”, όπως τα χαρακτήρισε- και η επένδυση σε αυτά.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα