ΠΟΛΙΤΙΚΗ
25/01/2018 14:00 EET | Updated 25/01/2018 15:08 EET

Συνάντηση Τσίπρα - Ράμα στο Νταβός: «Ανοίγει ο δρόμος για πλήρη ομαλοποίηση των διμερών σχέσεων»

Twitter

 

«Ανοίγει ο δρόμος για πλήρη ομαλοποίηση και αναβάθμιση των ελληνοαλβανικών σχέσεων μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κυοφορείται στρατηγική συμφωνία η οποία θα επιλύει κρίσιμες διαφορές και θα ανοίγει το δρόμο για προώθηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Μάλιστα και οι δύο χώρες εμφανίζονται έτοιμες για την συμφωνία.

 

Στην συνάντηση Τσίπρα – Ράμα συζητήθηκαν σημεία που απομένουν για την υπογραφή συμφωνίας και συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στην Αλβανία.

Υπογραμμίζεται ότι οι δύο πρωθυπουργοί συνομίλησαν και για τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας. 

Στην συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Κροάτη ομόλογό του Αντρέι Πλένκοβιτς συζητήθηκαν η ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων και η συνεργασία στο πλαίσιο της Ε.Ε της τετραμερούς με Βουλγαρία και Ρουμανία, η πρωτοβουλία Αδριατικής – Ιονίας και άλλες πρωτοβουλίες στην περιοχή.

Οι ρωσικές επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας ήταν το κύριο «μενού» της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αρκάντι Ντβόρκοβιτς. Εκτός από την συνεργασία στα θέματα ενέργειας η συζήτηση αφορούσε και την συνεργασία σε μεταφορές, υποδομές και τουρισμό. Ακόμη συνομίλησαν για τις περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στην Τουρκία.

Sponsored Post