ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/10/2020 12:17 EEST | Updated 17/10/2020 15:28 EEST

Συναγερμός μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε γηροκομείο της Γλυφάδας

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 10 θετικά κρούσματα κορονοϊού, ενώ πέντε ηλικιωμένοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Eurokinissi

Συναγερμός έχει σημάνει εκ νέου στις υγειονομικές αρχές, ύστερα από τα κρούσματα κορονοϊού που έχουν εντοπιστεί σε γηροκομείο στη Γλυφάδα.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 10 θετικά κρούσματα κορονοϊού, ενώ πέντε ηλικιωμένοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. 

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο των συνεχών ελέγχων που προβλέπονται από το πρόγραμμα του ΕΟΔΥ για τους Οίκους Ευγηρίας, από τα τεστ που έγιναν το περασμένο Σάββατο εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα και συγκεκριμένα, σε έναν εργαζόμενο και τρεις ηλικιωμένους φιλοξενούμενους, οι οποίοι τέθηκαν σε καραντίνα. Παράλληλα ξεκίνησαν για όλους του υπόλοιπους, επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι. Τα αποτελέσματα των δύο πρώτων κύκλων τεστ, μέσα στην εβδομάδα, βγήκαν αρνητικά. Όμως στον τρίτο κύκλο ελέγχου που έγινε χθες, βρέθηκαν άλλα έξι άτομα θετικά και συγκεκριμένα, ένας εργαζόμενος και πέντε φιλοξενούμενοι.

Οι πέντε ηλικιωμένοι διακομίστηκαν σε Νοσοκομεία της Αττικής

Η έρευνα του ΕΟΔΥ στη μονάδα συνεχίζεται.

Χθες στη χώρα μας καταγράφηκαν 508 νέα κρούσματα, αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας.  

Η Αττική, όπου χθες εντοπίστηκαν 227 νέα κρούσματα, παραμένει το «κέντρο βάρους» της επιδημίας στη χώρα, ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς απέχει από το να ανέβει επίπεδο επικινδυνότητας από το 3 που είναι σήμερα στο 4, όπως συνέβη από χθες το πρωί στην Κοζάνη. Αντίθετα, άλλες περιοχές όπως τα Ιωάννινα (31 νέα κρούσματα χθες) φαίνεται να είναι πιο κοντά σε αυτό το ενδεχόμενο, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να επαναλαμβάνει ότι η κατάσταση στη συγκεκριμένη περιοχή είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Ανησυχητική κρίνεται και η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων σε Θεσσαλονίκη (63), Καστοριά (20 νέα κρούσματα χθες) και Κόρινθο.

Σε Κοζάνη και Γιάννενα ο Χαρδαλιάς

Την ανησυχία του για την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν η Κοζάνη, αλλά και πόλεις όπως η Καστοριά, η Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα, εξέφρασε ο υφυπουργός για θέματα Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αμέσως μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας με τον Περιφερειάρχη, τους δημάρχους και τους εκπροσώπους φορέων της περιοχής.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post