ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/01/2018 08:53 EET | Updated 05/01/2018 08:59 EET

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για 27χρονο δραπέτη από το Μεταγωγών. Είχε δολοφονήσει άνθρωπο στα Πατήσια

Yuri_Arcurs via Getty Images

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι αστυνομικές υπηρεσίες για τη σύλληψη 27χρονου Αλβανού, ο οποίος στις 20 Οκτωβρίου 2013 είχε δολοφονήσει με μαχαίρι ομοεθνή του στα Πατήσια.

Ο 27χρονος δραπέτευσε μαζί με ακόμα τρεις κρατουμένους το βράδυ της Τετάρτης από τα κρατητήρια της Διεύθυνσης Μεταγωγών στην οδό Πέτρου Ράλλη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την ώρα της απόδρασης δεν υπήρχε περιμετρικά του κτιρίου το περιπολικό που είναι επιφορτισμένο με τη φύλαξη του κτιρίου και την αποτροπή αποδράσεων, διότι είχε πάρει νωρίτερα σήμα για περιστατικό στην ευρύτερη περιοχή. Κατά την επιστροφή του στο κτίριο του Μεταγωγών το πλήρωμα του περιπολικού πρόλαβε να συλλάβει μόνο έναν από τους τέσσερις δραπέτες. Πρόκειται για έναν 41χρονο Γεωργιανό, ο οποίος το 2013 είχε δολοφονήσει με κίνητρο τη ληστεία ιδιοκτήτη ταβέρνας στη Χαλκιδική.

Οι άλλοι δύο δραπέτες που αναζητούνται είναι ένας 27χρονος Αλβανός, ο οποίος κατηγορείται για δολοφονία, και ένας 38χρονος ομοεθνής του που κατηγορείται για ναρκωτικά. Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκονται στο δρόμο έχουν πάρει εντολές για αυξημένη επαγρύπνηση, ιδιαίτερα στη δυτική Αττική, όπου εκτιμάται ότι κρύβονται οι καταζητούμενοι. Στο πλαίσιο αυτό θα σταματούν για έλεγχο άτομα που συγκεντρώνουν τα χαρακτηριστικών των δραπετών.