ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/01/2019 07:35 EET | Updated 10/01/2019 10:02 EET

Φυλλάδια με συνθήματα για το Ισλάμ στον φάκελο στη Μυτιλήνη. Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική

Επτά άτομα στο νοσοκομείο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική ύστερα από τον εντοπισμό φακέλου με ύποπτη σκόνη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

Ο φάκελος έφτασε ταχυδρομικά χθες Τετάρτη στο Πανεπιστήμιο και το άνοιγμά του προκάλεσε ενοχλήσεις στο βλεννογόνο του στόματος και της μύτης σε επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή με το περιεχόμενο του και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φάκελος περιείχε φυλλάδια που έγραφαν συνθήματα υπέρ του Ισλάμ. Συγκεκριμένα έγραφαν ότι «Το Ισλάμ θα νικήσει». Το γεγονός της ύπαρξης των συγκεκριμένων φυλλαδίων στον φάκελο επιβεβαιώνει και η πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου βρίσκονταν άντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Επίσης,  αφίχθη στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης με πτήση στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους C-130 κλιμάκιο της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος, εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών.

Το κλιμάκιο, μαζί με ειδικούς του «Δημόκριτου», θα παραλάμβαναν τον φάκελο. Ακόμη, θα γίνονταν έλεγχοι στους χώρους του ιδρύματος, η λειτουργία του οποίου με απόφαση των πρυτανικών αρχών έχει ανασταλεί επ′ αόριστον.

Στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης - καλά στην υγεία τους - έχουν εισαχθεί πέντε εργαζόμενοι, ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου, καθώς κι ένας αστυνομικός που έπιασε το φάκελο παραλαμβάνοντας τον.

Κάποιοι από τους εργαζομένους που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο, που γράφει πως η προέλευσή του είναι η «Ινδία», παραπονέθηκαν για ερεθισμό του βλεννογόνου της μύτης και του στόματος.

Κατά ιατρικές πηγές τα συμπτώματα πάντως έχουν υποχωρήσει εντελώς.