ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/07/2018 09:37 EEST | Updated 04/07/2018 09:38 EEST

«Συναγερμός» για την εξαφάνιση 23χρονου στρατιώτη

Σήμα για την εξαφάνιση του 23χρονου στρατιώτη Σαράντη Κολλιαδέλη έδωσε η Γραμμή Ζωής, κατόπιν εντολής του Λιμεναρχείου Πειραιά. 

Ο στρατιώτης επιβιβάστηκε στο πλοίο «Νήσος Ρόδος» από τη Χίο, στις 27 Ιουνίου, με προορισμό τον Πειραιά και από τότε τα ίχνη του αγνοούνται. Το δρομολόγιο ξεκίνησε στις 11:20 το βράδυ της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε στις 07:00 το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός επέστρεφε στον Πειραιά με αναβολή. 

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ διενήργησε έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νησιών Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου και Χίου, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά οκτώ σκάφη του λιμενικού, παραπλέοντα πλοία, ελικόπτερο και αεροσκάφος, όπως επίσης και επτά περιπολικά οχήματα για έλεγχο της ακτογραμμής, χωρίς όμως να καταστεί δυνατός ο εντοπισμός του στρατιώτη. 

Το Α′ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά διενεργεί προανάκριση για το συμβάν. Στο μεταξύ, παρακαλείται όποιος γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με τη ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065.